Innrømmer heroinbruk

Collin Farrell med dopbekjennelser.

(Dagbladet.no): Den festglade Hollywood-skuespilleren har flere ganger tidligere hintet om at han ikke var ukjent med bruk av ulovlige rusmidler. For så å gå ut rett etterpå og benekte det hele. Men nå er det altså ingen vei tilbake.

I et portrettintervju med trendmagasinet GQ innrømte han å ha røyket heroin «et par ganger», men sluttet fordi han visste hva dette kunne lede til. Han benektet allikevel ikke at det var en minneverdig opplevelse.

- Av en eller annen grunn virket det ganske fint på denne tiden, skal han ha uttalt ifølge nyhetsbyrået Ananova.

Farrell har roet kraftig ned på alkohol- og dameforbruket etter å ha blitt pappa til James for et år siden. Men historiene om hans ville fortid er mange.

Den nå 28-år gamle skuespilleren skal ha prøvd å røyke pot for første gang når han var 15 og allerede året etter forsøkte han ecstasy.

Hans uttalelser falt ikke i god jord hos anti-dop forkjempere i USA.

- Farrell er en rollemodell for våre barn. Hvis han synes det er så kult, burde han heller stikke innom et Anonyme Narkomane-møte og se den bitre virkeligheten, sa Peter Stroker, leder for National Drug Prevention Alliance, som jobber med narkotikaforebyggende arbeid i Storbritannia.

<B>STORSLÅTT DRAMA:</B> Farrell spiller Alexander den store i den historiske storfilmen <font face="arial, helvetica, sans-serif">«Alexander»</font>. Filmen skal etter planene ha premiere i USA denne høsten.