Innrømmer juks

Produsenten bak amerikanske «Robinson» innrømmer nå at de har jukset under innspillingen.

Les også om juks i den norske utgaven av Robinsonfabrikken og si din mening!

Produsenten Mark Burnett innrømmer nå at de har brukt kropps-standin under innspillingen av «Survivor», som serien heter på amerikansk.

Med hjelp av skuespillere eller fotomodeller som ligner tilstrekkelig på de ordentlige deltakerne i reality-programmet har de kunnet filme mer.

«Survivor» er USAs største reality-show. Vinneren stikker av med 1 million dollar, altså vel 9 millioner norske kroner. Norske vinnere må nøye seg med 250 000 kroner.

Innrømmer ikke feil

- Jeg bryr meg absolutt ingenting om dette, sier produsent Burnett til BBC.
- Jeg lager stor tv-underholdning.

Produsenten nekter å innrømme at han har gjort noe galt.

Kropps-dobbeltgjengerne ble brukt under filmingen av en svømmekonkurranse. Skuespillerne erstattet de vanlige deltakerne, og konkurransen ble filmet fra lufta slik at kameramennene ikke skulle synes. Kroppene ble også brukt under panorama-fotografering.

Innrømmelsen kommer etter at spekulasjoner og rykter har sirkulert på internett den siste tida.

Deltaker saksøker produsenten

Nyheten kommer også samtidig med at deltakeren Stacey Stillmann har saksøkt CBS. Hun gikk tapende ut av «Survivor» og hevder at utstemmingen var fikset av produsenten. Hun mener Burnett overtalte andre til å stemme henne ut. Les mer om søksmålet.

En talsmann for CBS sier: - Dette betyr bare at folk som jager UFOer og leter etter Elvis får fornyet kraft i sine «Survivor»-konspirasjonsteorier.

Å mistenke produsentene av «Survivor» for juks er altså like dumt som å tro at Elvis lever.

FINALISTENE OG PRODUSENTEN: Keith Famie, Tina Wesson og Colby Donaldson på pressekonferanse med produsent Mark Burnett (til høyre) før finalen 4. mai i år.