Bob Dylan

Innrømmer juks

Bob Dylan beklager etter at fans betalte tusenvis av kroner for et signert eksemplar av artistens nye bok. Problemet var at alle signaturene var identiske.

KONTROVERS: Bob Dylan ga tidligere i november ut bok, og fans som betalte 600 dollar for boka skulle få et signert eksemplar. Det viste seg imidlertid ikke å være så eksklusivt som de håpet. Foto: AP Photo/Chris Pizzello / NTB
KONTROVERS: Bob Dylan ga tidligere i november ut bok, og fans som betalte 600 dollar for boka skulle få et signert eksemplar. Det viste seg imidlertid ikke å være så eksklusivt som de håpet. Foto: AP Photo/Chris Pizzello / NTB Vis mer
Publisert

Artistlegenden Bob Dylan ligger ikke på latsida, til tross for at han har blitt 81 år gammel. I disse dager gir han ut sin egen bok «The Philosophy of Modern Song».

Fans som var villige til å betale 600 dollar skulle få bokas spesialutgave, og boka skulle være signert av Dylan selv.

Det var bare ett problem.

Flere fans skal ha blitt mistenksomme da de sammenliknet signaturen, som skal ha tilhørt Dylan, med hverandre, og fant ut at signaturene var helt like, skriver Washington Post.

Dylan selv har tatt til Facebook for å forklare hendelsen.

- Jeg har gjennom åra signert hver eneste kunsttrykk, og det har aldri vært et problem, skriver Dylan.

Foto: Simon & Schuster via AP / NTB
Foto: Simon & Schuster via AP / NTB Vis mer

Svimmelheten stoppet ham

Artisten skriver videre at han i 2019 ble rammet av svimmelhet, og at det fortsatte gjennom coronapandemien. Da bestemte han seg for å signere bøkene med en automatisk penn, som med det kopierte hans egen håndskrift til alle de signerte eksemplarene av boka.

- Under pandemien var det umulig å signere noe, og svimmelheten hjalp ikke. Med kontraktfestede tidsfrister ble ideen om å bruke en automatisk penn foreslått for meg. Det ble også gjort klart at dette gjøres «hele tida» i kunst- og litterærverden.

- Min dypeste anger

Han innrømmer i Facebook-posten at det var en feilvurdering.

- Jeg ønsker å rette opp i det umiddelbart.

Artisten skriver videre at han jobber med forlaget Simon & Schuster med å rette opp feilen. Han avslutter posten med:

- Min dypeste anger.

Forlaget Simon & Schuster har også gått ut på Instagram og beklaget.

- Som det har vist seg inneholder limited edition-bøkene Bob's originale signatur, men som en skrevet replika. Vi adresserer dette umiddelbart ved å tilby hver kjøper en umiddelbar refusjon, skriver forlaget på Instagram.

Gitaristen kliner til for å stoppe scenestormeren. Video: Greg Valentine / Youtube. Reporter: Magnus Paus Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer