Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer overfall etter sjokkbeskjed

Tidligere Kasabian-frontmann Tom Meighan (39) erkjenner å ha angrepet eksforloveden.

Populært band: Ian Matthews, Chris Edwards, Sergio Pizzorno og Tom Meighan i Kasabian. Foto: Roger Goodgroves/REX/NTB Scanpix.
Populært band: Ian Matthews, Chris Edwards, Sergio Pizzorno og Tom Meighan i Kasabian. Foto: Roger Goodgroves/REX/NTB Scanpix. Vis mer

Mandag ble det kjent at Tom Meighan, frontvokalisten i bandet Kasabian, gir seg med umiddelbar virkning. Det skrev blant annet BBC.

I en kunngjøring på Twitter meldte bandet at «Tom sliter med personlige problemer, noe som har påvirket hans oppførsel over ganske lang tid. Nå vil han bruke all sin energi på å få livet på rett kjøl igjen. Vi kommer ikke til å kommentere dette ytterligere».

Tirsdag kom den fulle forklaringen.

Tirsdag møtte Meighan opp i Leicester Magistrates' Court (politidomstolen, journ.anm.) i England. Der erkjente han å ha utøvet vold mot til sin tidligere forlovede, Vikki Ager, den 9. april i år, melder Sky News.

Barn var til stede

I retten ble han dømt til 200 timer samfunnsstraff. I høringen framkom det at han under voldsepisoden bar en «sterk lukt av rusmidler», og at et barn som ble vitne til hendelsen var den som ringte politiet.

Aktor i saken, Naeem Valli, sa barnet bar tydelig preg av redsel på telefonen, og at Ager kunne bli hørt i bakgrunnen i det hun skrek «kom deg bort, kom deg bort». Politibetjentene på stedet beskrev Meighan som «lite samarbeidsvillig og aggressiv», sa Valli i høringen.

Erkjente straffskyld: Tom Meighan, tidligere vokalist i Kasabian, ankommer rettslokalene i Leicester. Foto:
Erkjente straffskyld: Tom Meighan, tidligere vokalist i Kasabian, ankommer rettslokalene i Leicester. Foto: Vis mer

Arbeidet med nytt album

Kasabian slapp debutalbumet «Kasabian/Empire» i 2004, vant BRIT Award for årets gruppe i 2010, og er kjent for låter som blant annet «Fire» og «Club Foot». Nylig fortalte Meighan at arbeidet med et nytt album var i full gang:

- Vi trenger et sjuende barn. Vi skal prøve å lage ny musikk så snart vi kan, men vi kan ikke gjøre så mye mens restriksjonene er der, uttalte han til Sky News 23. juni.

Hva som nå skjer med dette prosjektet er uklart, men sangeren nevnte også at han har jobbet med låter på egen hånd:

- Jeg skriver masse musikk for tiden. Vi får se hva som skjer, jeg har en del prosjekter på gang.

Uttalelsen om et nytt album for bare et par uker siden tyder på at bruddet må ha skjedd plutselig, hevder BBC.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!