Innrømmer skjult agenda

Harald Eia unnlot bevisst å fortelle Jørgen Lorentzen og andre intervjuobjekter om Hjernevask-seriens agenda. Det skriver «Hjernevask»-redaksjonen selv i tilsvar til Jørgen Lorentzens PFU-klage.

GRAVEJOURNALIST: «Hjernevask»-redaksjonen mente det var nødvendig å tilbakeholde informasjon om seriens agenda, kritikk av norsk kjønnsforskning, for å drive gravende journalistikk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GRAVEJOURNALIST: «Hjernevask»-redaksjonen mente det var nødvendig å tilbakeholde informasjon om seriens agenda, kritikk av norsk kjønnsforskning, for å drive gravende journalistikk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Konflikten mellom kjønnsforsker Jørgen Lorentzen og «Hjernevask»-redaksjonen endte for snaut tre uker siden med at Lorentzen leverte inn en klage på programmet til Pressens faglige utvalg.

I går kom tilsvaret fra det omstridte NRK-programmet.

Du kan lese hele tilsvaret her.

Lorentzen mener at premissene for intervjuet ikke var klargjort for ham på forhånd. I tilsvaret innrømmer langt på vei Eia & co at dette stemmer, men at det var nødvendig:

«Hadde vi fortalt Jørgen Lorentzen og andre kjønnsforskere at programmet skulle være kritisk til norsk kjønnsforskning og at kritikken skulle komme fra biopsykologisk hold, ville det blitt umulig å drive gravende journalistikk. Programmet ville ikke kunnet avsløre de holdningene vi mistenkte at fantes blant kjønnsforskere overfor forskning som bryter med fagets egne etablerte sannheter og teoretiske perspektiver», skriver de i tilsvaret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer