Innrømmer svak PS3-versjon av «Mafia II»

Gress og blodpøler ser ikke bra ut.

||| På oppsiktsvekkende vis velger utgiveren av det nært forestående «Mafia II» å bekrefte at PS3-versjonen av «Mafia II» er dårligere enn Xbox 360- og PC-utgavene.

Og det skjer en drøy ukes tid før spillet er ute i butikkene. Det er mange henvendelser fra PS3-spillere som har ført til at de velger å fortelle om forskjellene.

Diskusjonen rundt grafikk og ytelsen i dette spillet har tiltatt de siste dagene etter at «Mafia II»-demoen ble sluppet til alle tre plattformer for en ukes tid siden.

Også PressFires lesere fikk den samme følelsen som brukerne av 2K-forumet og har diskutert heftig: PlayStation 3-versjonen ser ikke veldig imponerende ut, og mangler blant annet det samme laget med detaljer som for eksempel PC-utgaven.

Gress og blodpøler, som det er en del av i dette oppfølgerspillet, er enten skrellet bort eller kraftig redusert til PlayStation 3-utgivelsen, bekrefter nå utgiveren.

Elisabeth Tobey hos 2K prøver å forklare hva som har skjedd:

- Når vi designet «Mafia II» optimaliserte vi for hver av de tre plattformene som spillet skal kjøre på, for å være sikre på at kjerneopplevelsen blir så bra som den kan. På grunn av dette er det noen forskjeller på de ulike plattformene.

Og her kommer det interessante partiet av foruminnlegget til 2Ks Senior Manager of Interactive Marketing:

- Når det gjelder PS3-versjonen vil jeg gjerne oppklare rundt et par poenger som dere har spurt om: Det vil ikke være høydetaljert gress eller store pøler av blod. Tekstiler i bevegelse er mindre utpreget enn for eksempel i PC-versjonen, og den utseendemessige gjengivelsen i demoen er generelt representativt med hva du vil se i fullversjonen av spillet.

For å trøste de som eventuelt allerede har forhåndsbestilt PlayStation 3-versjonen av «Mafia II», understreker Elisabeth Tobey at hun ikke tror dette betyr mye for den som skal spille oppfølgeren.

- Det er noen forskjeller mellom hver versjon, men jeg er trygg på at du vil finne ut at spillets kjerne - og hjertet i «Mafia II» - er der, uansett om du spiller det på PS3, PC eller Xbox 360, skriver hun på 2K Games-forumet.

På E3-spillmessen i sommer, annonserte Sony og 2K Games eksklusivt, nedlastbart innhold som kun kommer til PlayStation 3. The Betrayal of Jimmy slippes på lansering, mens Jimmy's Vendetta kommer kort tid etter at spillet er ute i butikkene, både til PS3, PC og Xbox 360.

«Mafia II» lanseres på de tre nevnte plattformene 27. august.

Innrømmer svak PS3-versjon av «Mafia II»