«The Jinx»

Innrømmet mord under toalettbesøk: - Jeg gikk på metamfetamin hele tida

Hovedpersonen i tv-dokumentaren «The Jinx», Robert Durst, mener tilståelsen er ugyldig.  

I RETTEN: Milliardærsønnen Robert Durst klarte å sno seg unna fengsel i mange år før han ble fengslet i 2015. Her er han i retten i november i år. Foto: AP
I RETTEN: Milliardærsønnen Robert Durst klarte å sno seg unna fengsel i mange år før han ble fengslet i 2015. Her er han i retten i november i år. Foto: APVis mer

(Dagbladet): Det var i forbindelse med Andrew Jareckis tv-dokumentarserie «The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst», at rikmannssønnen Robert Durst plumpet ut med tilståelsen mens han snakket med seg selv under et toalettbesøk.

HBO-serien «The Jinx» forteller den bisarre og mørke historien om den 71-årige milliardæren Robert Durst. I 1982 forsvant Dursts første kone, Kathleen McCormack, under mystiske omstendigheter. Durst ble aldri formelt mistenkt for å stå bak hennes forsvinning og sannsynlige død, men spekulasjonene gikk. Deretter ble Dursts venninne Susan Berman, som skal ha fortalt politiet at hun hadde viktige opplysninger om McCormacks forsvinning, drept i 2000.

Kledde seg som kvinne

Da et partert lik uten hode ble funnet i sjøen utenfor Galveston, Texas i 2001, ble det imidlertid starten på gjenåpningen av McCormacks forsvinning. Den døde viste seg nemlig å være Dursts nabo og blodspor ble funnet på millliardærens kjøkken.

Durst hadde i tillegg utgitt seg for å være kvinne mens han bodde i Texas. Han innrømmet å ha skutt naboen i selvforsvar og at han hadde partert liket, men slapp unna fem år i fengsel ved hjelp av USAs beste forsvarsadvokater.

- Jeg drepte dem selvsagt

Durst hadde klart å sno seg unna lovens lange arm i ikke mindre enn tre tiår da han klarte å tråkke i salaten under intervjuene til «The Jinx».

Han glemte å ta av seg mikrofonen under et toalettbesøk og hvisket til seg selv: «Hva var det jeg gjorde? Jo. Jeg drepte dem alle sammen, selvsagt».

Lydklippet ble ikke oppdaget før to år senere. Robert Durst ble arrestert på et hotell i New Orleans i mars i 2015. Lydklippet kommer til å spille en sentral rolle i rettsaken mot Durst i følge New York Times.

- Jeg gikk på metamfetamin hele tiden

Ifølge Los Angeles Times oppholdt Durst seg på et hotell under falskt navn da han ble arrestert. Her hadde han også 40 000 dollar i kontanter, en maske, marijuana og en 38 kaliber revolver.

Durst sitter for øyeblikket fengslet i L.A County Jail i påvente av rettsaken hvor han er tiltalt for å ha drept sin venninne Susan Berman. Han har erkjent seg ikke-skyldig etter tiltalen, men kan risikere dødsstraff hvis han blir dømt.

Ifølge referatet fra avhøret av Durst 15. mars i 2015 sier Durst at han gikk på metamfetamin under hele innspillingen.

- Jeg gikk på metamfetamin hele tiden. Det burde ha vært åpenbart. Jeg tror grunnen til at jeg gjorde det hadde en sammenheng med at jeg var dopet, sa han.

Durst, som nå er 73 år gammel, soner for øyeblikket for oppbevaring av en 38 kaliber revolver etter arrestasjonen i New Orleans. Han ble i november overført til fengsel i California.