Innsiktsfull men temperamentsløs

Med utgangspunkt i noen svært trivielle situasjoner og ditto personer, har Karin Bøge skrevet en dvelende roman som anskueliggjør hvordan nettopp det trivielle, det ganske så alminnelige ved tilværelsen, kan bli absolutt og lammende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannen som etter alt å dømme gjør en vellykket yrkeskarriere, men som ikke føler seg sett, verken som sønn, ektemann eller stefar. Hans mor og hans kone: De to nervøse kvinnene, tilhørende hver sin generasjon, som ser tilbake på de valgene de har gjort i livet, og forsøker å finne ut av hvordan alt ble som det ble, mens de svirrer rundt i sine velmøblerte hjem.

Og som en kontrast til disse tos ønske om forsoning, den unge (ste)datterens streben etter selvstendighet og muligheten for utfoldelse, der hun står på terskelen til voksenlivet og alt som både lokker og skremmer.

Refleks

Jeg tillater meg å kalle boka en roman, til tross for at Karin Bøge selv har kalt den fem kapitler, fire kapitler der leseren føres direkte inn i disse skikkelsenes tilværelser, og et femte der deres forhold til hverandre på sett og vis oppsummeres, og der leseren gis en mulighet til å forestille seg mulighetene disse fire har til å fortsette. De fem kapitlene er flettet inn i hverandre ved at de til slutt viser seg å omhandle samme dag i de fires liv, mens det felles utgangspunktet for mange av deres refleksjoner, er (ste)datterens konfirmasjon noen uker tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer