Anmeldelse:

Innsiktsfullt om radikalisering: Khan er en imponerende proff ungdomsbokdebutant

Bør bli skolepensum. 

Action fra første side: Forfatteren gir oss innsikt i et brutalt ungdomsmiljø med dop, kriminalitet og drap, parallelt med et fordomsfullt, kontrollerende og dobbeltmoralsk pakistansk miljø. Foto: Øistein Norum Monsen
Action fra første side: Forfatteren gir oss innsikt i et brutalt ungdomsmiljø med dop, kriminalitet og drap, parallelt med et fordomsfullt, kontrollerende og dobbeltmoralsk pakistansk miljø. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Stemmen til Imamen er myk og melodiøs, og jeg blir grepet av en uventa ro. Jeg kjenner orda bevege seg inn luftveiene, mot den bankende klumpen i brystet mitt, som jeg trodde var borte, men som jeg plutselig merker har vært der hele tida. Det kjennes som om et uhelbredelig sår på innsida endelig har begynt å leges.»

Den søtten år gamle fortelleren bor på Mortensrud med sine to yngre søsken, en snill, men ulykkelig og krevende mor, og en likegyldig og brutal far. Han er lei skolen, småkriminell på fritiden, lidenskapelig opptatt av fotball og forelsket i vakre, uskyldige Faiza. Så skjer terrorangrepet i Paris. Det betyr økt rasisme også i Norge.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer