RØPET NYTT OM NY HOMELAND-SESONG: Claire Danes, Mandy Patinkin og produsent Alex Gansa da de fortalte om den nye sesongen av «Homeland» 11. august. Foto: NTB Scanpix
RØPET NYTT OM NY HOMELAND-SESONG: Claire Danes, Mandy Patinkin og produsent Alex Gansa da de fortalte om den nye sesongen av «Homeland» 11. august. Foto: NTB ScanpixVis mer

Innspillingen er i gang. Dette vet vi om neste sesong av Homeland

Ups. Flere spoilere! 

(Dagbladet): I desember i fjor ble det klart at det kommer en ny sesong av suksesserien «Homeland».

Denne uka begynner innspillingen av sjette sesong av det politiske thriller-dramaet i New York, og nå slippes flere nyheter om serien.

Showtime røper at neste sesong får amerikansk premiere 15. januar, og i denne sesongen er handlingen lagt til USA.

Serien med som følger den bipolare CIA-agenten Carrie Mathison, har tidligere fått ros for å være slående aktuell i valg av serietematikk, spesielt etter at femte sesong omhandlet terror og utviklingen av IS.

Claire Danes spiller hovedrollen i «Homeland».
Claire Danes spiller hovedrollen i «Homeland». Vis mer

Den sjette sesongen har det amerikanske presidentvalget og innsettelsen av en ny president som bakteppet, passende nok nå som valgkampen foregår for fullt i USA.

Kvinnelig president

Mye nytt om den nye sesongen ble det kjent under en panelsamtale med hovedrollene og seriens produsent ved Television Critics Association, som er omtalt i en rekke medier.

Den nye sesongen skal ta opp problemstillinger knyttet til at USA får sin første kvinnelige president.

Elizabeth Marvel, som fra tidligere blant annet er kjent som den ambisiøse karakteren Heather Dunbar i «House of Cards» og fra sin hovedrolle i andre sesong av «Fargo», får rollen som den nyvalgte presidenten.

Seriens produsent Alex Gansa karakteriserer den nye presidenten som en blanding av Hillary Clinton, Donald Trump og Bernie Sanders.

Spoiler om Quinn

I panelsamtalen røpet også serieskaperne viktig nytt om seriens faste rollefigurer, blant annet nytt om skjebnen til agent Peter Quinn.

Quinn ligger bevisstløs på sykehuset på slutten av sesong fem, etter å ha blitt kidnappet og forsøkt drept med saringass i forrige sesong.

Serieskaperne gi overraskende nok svaret på en av de viktigste «cliffhangerne» i serien.

- Quinn er i live. Jeg kan si så mye, men vi ønsker virkelig å være forsiktige med å avsløre hvordan tilstanden hans er, sier Alex Gansa ifølge Variety.

Hun lover samtidig at seerne kommer til å se en veldig endret Quinn i neste sesong.

Claire Danes kom også, ifølge Hollywood reporter, med nytt om forholdet mellom hennes karakter Carrie Mathison og Saul Berenson, spilt av Mandy Patinkin:

- Det har vært en splittelse mellom dem som de har jobbet med å reparere i løpet av de siste sesongene - med varierende grad av suksess. Saul har forpliktet seg enda mer til byrået, mens Carrie avviser noen av dets grunnleggende prinsipper. De er fortsatt dypt knyttet sammen.

Det er allerede annonsert at «Homeland » vil fortsette i minst to sesonger til, men Alex Gansa hevder nå at sesong 8 også vil bli seriens siste sesong.