Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Innspurten i Orkla-løpet fortsetter

Men kvittet seg med flere budgivere i ettermiddag.

(Dagbladet.no:) Onsdag presenterte administrasjonen i Orkla Media innstilte budgivere for styret. Dagen i dag har Orkla-styret brukt på å vurdere de ulike kandidatene, og til å snerpe inn antallet aktuelle løsninger.

Dermed er det fremdeles ikke klart hva som blir den endelige fremtidige løsningen for Norges nest største mediekonsern.

Nærmer seg sluttfasen

Ifølge informasjonsdirektør i Orkla, Ole Kristian Lunde, nærmer man seg nå imidlertid sluttfasen for en endelig avgjørelse.

- Vi har redusert antall budgivere, men kan ikke si noe om hvor mange eller hvem som ennå er aktuelle, sier Lunde til Dagbladet.no.

Orkla Media har valgt å holde prosessen rundt Orkla Medias videre skjebne konfidensielt.

- Det skyldes hensynet til de avtaler som er inngått med krav til fortrolighet. Det er mange aktører som vil være med i løpet og legge inn bud, men som ikke vil at det nødvendigvis skal komme ut på byen, sier Lunde.

Dagbladet en av budgiverne

 NÆRMER SEG INNSPURTEN:  Men Orkla-styret har ennå ikke tatt stilling til endelig løsning. Her er styreformann og storeier i Orkla, Stein Erik Hagen, etter et bedriftsforsamlingsmøte sist måned. Foto: SCANPIX
NÆRMER SEG INNSPURTEN: Men Orkla-styret har ennå ikke tatt stilling til endelig løsning. Her er styreformann og storeier i Orkla, Stein Erik Hagen, etter et bedriftsforsamlingsmøte sist måned. Foto: SCANPIX Vis mer

Tre budgivere som imidlertid har vært svært så klare på at de er med i prosessen, er Avishuset Dagbladet med hovedeier Jens P.Heyerdahl i spissen, A-pressen med konserndirektør Alf Hildrum og LO i ryggen, samt iren David Montogomery som i 2000 ble kastet fra sjefsstolen i engelske Mirror Group.

- Arbeidet dreier seg fremdeles om å finne en helhetsløsning for Orkla Media, og det kan være aktuelt med løsninger der Orkla fortsatt er med på eiersiden, heter det i en pressemedling fra Orkla-styret i dag.

- Har dere satt noen tidsfrist for en endelig avgjørelse?

– Vi har unngått å  låses dette til en bestemt dato. Det eneste som står fast, er at vi skal være ferdig i sommer i gang, sier Lunde til Dagbladet.no.

Konsernsjef i Avishuset Dagbladet, ato Hellesjø kunne i kveld ikke kommentere saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling