Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bjarte Tjøstheim:

Inntar teaterscenen helt alene: - Har aldri vært så personlig noen gang

Bjarte Tjøstheim (50) kan ikke lene seg på kompanjongene i «Radioresepsjonen» når livet hans blir til teater.

TEATERKLAR: Bjarte Tjøstheim får sin egen forestilling på Det Norske Teatret til høsten. Her fotografert i forbindelse med ny sesong av NRK-serien «Presten». Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
TEATERKLAR: Bjarte Tjøstheim får sin egen forestilling på Det Norske Teatret til høsten. Her fotografert i forbindelse med ny sesong av NRK-serien «Presten». Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Til høsten får Bjarte Tjøstheim (50) sitt eget teaterstykke satt opp på Det Norske Teatret i Oslo.

Han har lenge vært kjent som makker til brødrene Tore og Steinar Sagen i NRK-programmet «Radioresepsjonen», som han også har dratt på turné med.

Når «Det går betre no» har premiere 21. september, kan han ikke lene seg på kollegaene. Da står humorprofilen nemlig helt alene på scenen.

- Det er veldig gøy, men det er også litt skummelt. Jeg har aldri stått på en scene helt alene før. Jeg har alltid stått på scenen med Steinar og Tore, eller Trond-Viggo, og det har vært veldig trygt, utdyper Tjøstheim til Dagbladet.

Radioresepsjons liveforestillinger er i stor grad improviserte og bygger på dialog med publikum.

- Dette blir helt nytt for meg; å gå på scenen med noe som er helt ferdigskrevet, sier han med skrekkblandet fryd.

- I høyeste grad personlig

Foreløpig velger Tjøstheim å holde kortene tett inntil brystet. NRK-profilen, som er aktuell i NRK-serien «Presten», legger derimot ikke skjul på at teaterforestillingen blir personlig.

- Det blir i aller høyeste grad personlig. Jeg tror jeg aldri har vært så personlig noen gang. Jeg tror det blir ganske fint, og det er nok også mange ting som folk kan kjenne seg igjen i, mener Tjøstheim.

GJENG: Bjarte Tjøstheim fotografert sammen med brødrene Tore og Steinar Sagen i 2011. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
GJENG: Bjarte Tjøstheim fotografert sammen med brødrene Tore og Steinar Sagen i 2011. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer

Radioprofilen var godt i gang med skriveprosessen, da han oppdaget at det var nedturene som ble viet mest plass. Han kom opp med tittelen «Det går betre no», for å prøve å endre tendensen.

- Jeg hadde allerede skrevet en del ting, da jeg så at mye av det jeg skrev ... at det hadde gått litt på tverke for meg i livet. Tittelen skulle egentlig være en salgs motivasjon for meg til å skrive om ting som blir bedre, men det hjalp ikke noe særlig, humrer Tjøstheim.

- Det er flere ting som lykkes for meg enn motsatt, skynder han seg med å understreke.

SPENT: - Jeg tror jeg aldri har vært så personlig noen gang, sier Bjarte Tjøstheim om den kommende teaterforestillingen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SPENT: - Jeg tror jeg aldri har vært så personlig noen gang, sier Bjarte Tjøstheim om den kommende teaterforestillingen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Planlagt i lang tid

Forestillingen har vært under planlegging i over et år. På regisiden har han fått med seg en annen velkjent humorprofil, nemlig Thomas Giertsen (46).

- Han var med og tok initiativ til å lage forestillingen, men det var aldri snakk om at han skulle stå for regien. Jeg ble spurt om jeg hadde noen i tankene, og da var han mitt førstevalg. Han sa ja, og det er jeg veldig glad for, sier Tjøstheim.

Selv om NRK-profilen har gjort humor til sitt levebrød, rynker han på nesa på spørsmål om det blir i retning standup.

- Jeg blir alene på scenen, men det blir på ingen måte standup. Jeg vil ikke gjøre det mer pretensiøst enn det er, men vi spiller på teater-konseptet. Både Thomas og Det Norske Teatret har mange kule ideer, og vi vil utnytte det at vi er på et teater, for å si det sånn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling