Inntil Afzelius

Kvinnene, vinen og sangen spiller så klart viktige roller i «Tusen bitar». Og hjertet som går i stykker.

VENNER PÅ VEIEN:  Åge Aleksandersen er intervjuet i «Tusen bitar», og som forteller med stor hengivenhet om vennskapet med Afzelius.
VENNER PÅ VEIEN: Åge Aleksandersen er intervjuet i «Tusen bitar», og som forteller med stor hengivenhet om vennskapet med Afzelius. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Åpenheten er det mest bemerkelsesverdige. I «Tusen bitar» snevrer et mykt dokumentarfilmnett seg sammen rundt Bjørn Afzelius, flettet av en regissørduo som åpenbart vil den avdøde hovedpersonen vel.

Kanskje er det denne underliggende ømheten som er noe av grunnen til at de har fått den folkeforgudede svenske artistens venner, barn og ekskjærester til å snakke ut om hvem han var og hva han kjempet med. Konsertopptak, arkivbilder og reportasjebilder fra vennenes liv i dag veksler med emosjonelle intervjuer.

Ukjærlig mor En av dem er Åge Aleksandersen, som snakker om det nære vennskapet med Afzelius.

En annen er ekskjæresten og moren til hans ene datter, som ble født etter at faren hadde sommerfuglflakset videre til neste kvinne.

En tredje er bandkompisen som snakker om livet på veien, den endeløse strømmen av kvinner og deres egne, brå avskjedigelse.

En fjerde er barndomskjæresten, som kan fortelle om et hjem med en ustabil og ukjærlig mor, noe som preget sønnen resten av livet.

Det tegnes et portrett som ikke er noen forskjønnet hyllest, men der varmen og forsøkene på å forstå er der også når det fortelles om dårlig oppførsel og krevende brudd. Det er fint gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer