Innvandrere er ikke voldtektsmenn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VOLDTEKT: FrP prøver nå å sette likhetstegn mellom innvandrere og voldtekstmenn. SOS Rasisme anser dette som en rasistisk kampanje som hindrer bekjempelse av voldtekter.Den siste tids svært alvorlige voldtekter har skapt sinne og engasjement, og satt igang en viktig debatt om overgrep mot kvinner. Det er bra. SOS Rasisme tar selvsagt skarp avstand fra disseavskyelige handlingene.Samtidig vil vi på det sterkeste advare mot uttalelsene som FrPs justispolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen, i går kom med til Kanal 24: «Den her undersøkelsen viser at det dessverre er et faktumat gjerningsmannen er av utenlandsk opprinnelse». Han henviser til FrPs egen løpeseddel fra 2005, der innvandrere stemples som kriminelle). Disse uttalelsene viser at FrP på ingen måte har blitt et «stuerent» parti, men fortsatt bærer med seg et rasistisk menneskesyn.

FRP SOM kaller seg et «lov og orden-parti» viser i denne debatten at de ikke er interessert i å hverken forstå eller bekjempe alvorlig kriminalitet mot kvinner. I følge tall fra SSB utgjør det totale antall voldtekstmenn mindre enn 0,002 % av befolkningen. Det er ut ifra disse tallene selvsagt statistisk umulig å trekke konklusjoner om at det ligger i «innvandreres kultur» å voldta. I så fall skulle de fleste innvandrere ha stått bak en eller flere voldtekter, sånn er ikke virkeligheten.Hvis FrP virkelig følte engasjement for kvinner og ofre for voldtekt så ville de studert hvilke fellestrekk som finnes blant voldtekstmenn, uansett hudfarge. Da kunne de kommet fram til faktiske løsninger på problemet. I stedet misbruker de voldtektene i Oslo til å skape hat mot innvandrere og muslimer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer