Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Innviet ny opera med sex på taket

Så kom politiet...

(Dagbladet.no): Den nye Operaen i Bjørvika ble innviet på flere måter denne helga.

Etter at rakettene stilnet og NRKs store direktesending gikk av lufta, fant to unge turtelduer ut at det var behov for flere markeringer av hovedstadens nye praktbygg.

Se bildeserie fra fyrverkeri-åpningen.

Den nattlige innvielsen, en skikk like gammel som menneskeheten selv, fant sted på taket av operabygget. Men den gikk ikke ubemerket hen.

Ble ikke bøtelagt

Det hele er notert i Oslo politidistrikts logg for helga.

Paret ble «overrasket mens de holdt på midt i hyrdestunden» og politipatruljen formante paret om å fortsette et annet sted. Dette sa de to seg enige i og politiet fant ingen grunn til å bøtelegge de to.

- Operaen er ny offentlig grunn, og det er spennende å se hvordan den vil bli brukt. På spøk hadde vi på forhånd spekulert i om noen ville prøve å bli først ute med å ha sex på operataket, sier informasjonskonsulent Maria Børja i Den norske Opera.

FLATT TAK: Taket er flere steder flatt nok til å sette fra seg en sjampanjeflaske uten at den velter.
FLATT TAK: Taket er flere steder flatt nok til å sette fra seg en sjampanjeflaske uten at den velter. Vis mer

Frykter ikke ny folkesport

- Når det faktisk skjedde, gjorde det det heldigvis etter at sperringene var tatt ned og alle de prominente gjestene på åpningsgallaen hadde dratt, sier hun.

Operaen frykter ikke at det blir noen ny folkesport å ha seg på det hvite marmortaket, som er tilgjengelig for alle via en gangbru fra Bispegata.

- Det er jo forholdsvis enkelt å oppdage, fordi det synes så godt. Hendelsen natt til søndag ble jo også fanget opp av politiets overvåkingskameraer, slik at de kunne reagere, sier Børja.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media