Insisterer på å skrive nynorsk

Men septemberpoeten Jostein Avdem Fretland (17) brenner også for jazzen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Jostein Avdem Fretland (17) har skrevet septemberdiktet «Frå jordi (ei siste helsing)», og da vi ber ham om et intervju, får vi dette svaret:

- Fyrst vil eg gjerne spørje: Kan du garantere meg at det eg skriv kjem på db.no på det målet det er skrive på? Som leiar i Firda Målungdom vil eg ha store problem med at mine svar på eit intervju skal omsetjast til bokmål berre for å høve inn med Akersgata sin språkrasisme.

Jeg svarer ham at Dagbladet er en bokmålavis, og at journalistene derfor må skrive bokmål, men at han skal få beholde sine sitater i opprinnelig formulering. Derfor blir det som følger:

Uro for framtida

- Hva tenkte du på da du skrev diktet? Det er ganske visuelt, ble du inspirert av noe konkret?

- Sjølve diktet er meir eller mindre ein kommentar til Rolf Jacobsen sitt dikt «Til Jorden (med vennlig hilsen)» frå 1975. Han uttrykkjer der ein uro for kva som kjem til å skje om vi ikkje tek omsyn til naturen. Fyrst no skjønnar vi andre kor viktig dette er, at det kan gå heilt gale.

Mange av månedens poeter i Skolekammeret har i det siste kommet fra skolen til Fretland. Det skyldes én eneste lærer, mener septemberpoeten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer