- Inspirasjon er vanskelig å sette fingeren på

Sjekk ut Tønes.

Ideen fra «gjesteredaktørene» Behnam Farazollahi og Runar Eggesvik (se faktaboks til høyre):

Gjennom hele Bylarms historie har mediene kåret artister til «vinnere». Det er imidlertid flere artister som imponerer og kommer fra det ukjente, men som ikke blir hypet.

I forkant av Bylarm kommer Dagbladet.no til å trekke fram et knippe artister som sannsynligvis ikke får noen mediehype, men som Runar og Behnam mener at fortjener det.

TØNES
Sjekk ut artistens MySpace-side

Tønes heter egentlig Frank Tønnesen og kommer fra Sokndal i Rogaland. Tønnesen har egentlig punkbakgrunn, men er i dag en visesanger som også får mye skryt for sine norske tekster på dialekt.

1. Hvorfor ønsker dere å spille på bylarm?

Vi ble spurt om å spille faktisk. Og jeg sa vel ja med en gang, tror jeg. Moro å få sjansen til å spille for folk utenfor Rogaland.

2. Tror du/dere på at musikken kan bli et levebrød?

Jeg har jo holdt på en stund nå, første plata kom i 96. For øyeblikket må jeg nesten si at jeg lever av å lage og spille sanger. Har en liten stilling som elektriker i tillegg. Da jeg begynte med musikk tenkte jeg ikke mye på dette, hadde vel ikke noe tro på den slags, var mest opptatt av å spille i band og lage musikk.

3. Hvordan begynte du/dere å spille?
Begynte i punk/rockeband, øvde på bedehuset her i Sokndal, etterhvert ble jeg med i amatørteateret og begynte så smått å opptre alene med kassegitar. Det balet på seg og etter hvert fikk jeg med meg Gaute Tengesdal på kontrabass (han kan dessverre ikke være med på Bylarm) og opptrer nå som regel alene eller som duo eller trio med diverse intrumenter: tangenter, pedal steel, banjo.
På Bylarm blir det meg på sang/gitar, Øystein Holmen på tangenter og Erlend Aasland på banjo og kanskje noen instrumenter til.

4. Tror du/dere at sviktende platesalg grunnet nedlastning påvirker deg som artist?

Vet ikke helt hva jeg skal si til det, litt usikker. Jeg selger ikke så mye plater at det blir så mye penger for min del, det jeg lever av er å spille for folk. Selv er jeg av den gamle skolen som liker å ha plata i hånda. Men nettet og nedlasting er veldig bra til å sjekke ut og oppdage nye artister. Så lenge folk betaler for platene de laster ned er det jo greit, men det virker jo som om mange ikke bryr seg.

5. Hvilke artister inspirerer deg/ ditt band?

I begynnelsen var det helt klart DeLillos, Raga. Jokke og Dum Dum fordi de skrev gode tekster på norsk. Ble veldig inspirert av det. Men jeg kan bli inspirert av hva som helst egenlig, kommer an på dagsformen. Har jeg hørt for mye på gitarklimpring en periode er det godt men noe hardt igjen, og omvendt. Liker godt Bonnie Prince Billy, det er en god mann. For tiden er også Thåstrom, Winnerback og den siste til Finn Coren favoritter. Men inspirasjon er vanskelig å sette fingeren på, den kan komme fra alt mulig - folk, bøker ting som skjer, og musikken vi spiller høres nok ikke akkurat ut som noe av det jeg har nevnt tror jeg....

6. Hvis du/dere kunne velge fritt, hvem kunne dere tenke dere å jobbe musikalsk med?

Bonnie Prince Billy

7. Hva tror du/dere by:Larm jobben vil bety for deg videre?

Aner ikke. Men det er jo stas å forhåpenligvis få spilt for andre folk enn de som kommer på konsertene her i Rogaland. Har ikke noen voldsomme forventninger til effekten men håper at noen nye hoder oppdager oss og kan like det vi spiller. Det holder for meg.

8. Når spiller du?
Torsdag 19: på Kampen Bistro ca kl 22.00
Fredag 20: Dagblad teltet kl 20:00
Lørdag 21: Rockefeller Annex kl 22:30