Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Inspirasjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOS ANGELES (Dagbladet): - Ingen har vært så viktig for karrieren min som Johnny Cash. Sist jeg snakket med ham, hadde han det bedre enn på lenge, sier Kris Kristofferson (60) til Dagbladet.Kristofferson arbeidet som helikopterpilot på en oljerigg i Mexico-golfen, men pendlet til Nashville for å vaske golvene i platestudioet til Columbia - for å henge rundt Bob Dylan og Johnny Cash.

Kristofferson ville bli musiker - og i desperasjon fløy han et helikopter fra nasjonalgarden i Tennessee og landet foran gården til Johnny Cash. Men en ølboks i hånda ropte han til Cash: «Her er jeg!» Lykken var at Cash kjente ham igjen fra platestudioet - og siden har de to hatt et nært vennskap.

- Johnny har alltid vært en stor inspirasjon for meg, ikke minst i tider der jeg virkelig har trengt støtte. Han har en sterk skapertrang, og arbeider konstant, til tross for sin helsetilstand, sier Kristofferson.

HILSER VENNEN: Kris Kristofferson gratulerer Johnny Cash.
Hele Norges coronakart