Inspirasjonsoverdose

Det alternative norske metal-bandet Solefald vil for mye på sin nye plate.

Inspirasjonsoverdose
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er tydelig at Solefald er et band som nekter å snu kappen etter vinden. Over 20 år inn i karrieren er det fremdeles den samme  musikalske rastløsheten som ligger i front.

Det er også denne motviljen mot å la seg strigle som gjør at de for de fleste bare vil være et kuriøst innslag i den norske metal-sagaen. Prisverdig etikk rent kunstnerisk, men det hører også med at de mangslungne innfallene gjr at ambisjonen står i veien for resultatet. Kort fortalt, det blir fort anmassende.

«Norr Naprogen» har en urovekkende og monoton grunnstemning som etter hvert brytes opp Jethro Tull-aktige progsekvenser, før den vrir seg over i primitiv black metal på oppløpet.

Tematikken er den nordiske naturen. De lyriske fremførelsene overlater ingenting til tilfeldighetene, det er deklamasjoner, kor, skaldesang og det som hører med. Det musikalske underlaget krenger fra metal, prog, folk, elektronika og støy.

Best er de faktisk når Sturmgeist The Fall of Rome remikser «Norr Na Ljodet». Den saktegående og stemningsmettede støysaken har noen fascinerende og hypnotiske kvaliteter man gjerne skulle ha sett mer av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer