Inspireres på nettet

Les hvordan månedens vinner i Diktkammeret inspireres til å skrive dikt.

Diktkammerjuryen valgte i april å dele seieren mellom de to diktene «Naboen Puler» og «Nesevis beundring av et lykkepulver».

Les intervjuet med Fabian Fernandez, den andre vinneren i april.

Stig Landmark (31) er mannen bak «Naboen Puler» som var en av de to vinnerene av månedens dikt i april. Han har vært på Diktkammeret siden han skrev sitt første dikt som han også la ut for ca et år siden.

Stig har i det siste året skrevet i perioder. Han liker å jobbe utover natta, spesielt i helgene. Da finner han ro til å skrive, og ideer som har ligget i bakhodet kommer fram og festes på papir.

Inspirasjonskilde

Stig synes det har vært inspirerende å legge ut dikt på Diktkammeret. - Det er morsomt og inspirerende å få kommentarer tilbake. Han synes også at det har blitt morsommere å lese hva andre skriver av å skrive selv. Han kommenterer andre innlegg og snakker om en fellesskapsfølelse mellom personene på Diktkammeret.

Diktkammeret og Torvunds leksjoner har gitt Stig flere ideer samtidig som han har lært mye av de forskjellige stilarter som finnes der. - Dette gjør dikt og poesi mer spennende enn en eventuell skole, sier Stig.

På spørsmål om hva skrivingen betyr for ham svarer Stig at han ikke har andre ambisjoner enn å formidle temaer og situasjoner som ikke er naturlig å ta opp i hverdagssamtaler.

Når Stig ikke er på diktkammeret, jobber han blant annet som konsulent i Oslo kommune. Han har tatt utdannelse innenfor økonomi og juss, men har også interesser utenfor disse fagfeltene.

Les diktet:

Naboen puler

Skrevet av Stig Landmark

neglene mine har vokst igjen.

de vokser fort. selv uten at jeg

har gravd i jord eller ryddet

i boden blir de fort grå

eller brune, og det hjelper vel

ikke at jeg røker, for pekefingeren

og langfingeren på høyre hånd

er ekstra brune. jeg hører naboen.

han puler i rommet ved siden av.

naboen puler ofte. i går startet han

litt ut på ettermiddagen men nå er

det snart midnatt. han må være en

svært kåt mann. og hvem han puler sånn

med vet jeg ikke. det er ikke godt å si.

jeg pirker under neglene med enden på en binders mens naboen puler og puler.

Juryens kommentar:

Denne teksten fører oss nær ei einsemd. Me vert dregne inn i detaljane og språkbruken understreker det mikroskopiske i perspektivet. Skiftet frå konsentrasjonen om eigne isloerte problem til naboens påtrengjande seksuelle aktivitet, skapar ein effektiv kontrast og får fram ein underliggjande frustrasjon utan at det vert sagt noko direkte om det. Også den munnlege stilen understreker den einsame som snakkar med seg sjølv. Gjennomført bruk av små bokstavar passer til det smålåtne mumleaktige ved diktet.

For juryen,

Helge Torvund

Diskuter diktet

Juryen besto denne gang av Helge Torvund, Kristian Rishøi, Håvard Rem
og Niels Nagelhus Schia

MÅNEDENS VINNER</B> Stig Landmark oppdaget Diktkammeret for ca ett år siden.