Magne Furuholmen og dronning Sonja

Inspirert av dronninga

Dronning Sonja og Mange Furholmen er aktuelle med hver sin nye kunstutstilling. Denne gangen bruker Furuholmen mer farger, noe han har lært av dronningen.

STILLER UT: - Det er inspirerende for meg å tenke at det går an å ha så mye trøkk når man er kommet over 50-årene, sier Magne Furuholmen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
STILLER UT: - Det er inspirerende for meg å tenke at det går an å ha så mye trøkk når man er kommet over 50-årene, sier Magne Furuholmen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg blir veldig glad når jeg ser de glade fargene du bruker, sier dronning Sonja til a-ha-pianist og kunstner Magne Furuholmen.

Torsdag kveld inviterte de til førvisning på hver sin nye separatutstilling på Soli Brug Galleri i Østfold. Begge stiller ut både grafikk og keramikk på utstillingene, som åpner fredag.

De to har samarbeidet om kunst i flere år. Blant annet har de jobbet sammen på et keramikkverksted i Danmark. Og de har vært i USA og Sverige.

- Vi har vært rundt omkring sammen, og det er kjempemorsomt og inspirerende for meg å få høre på Magne, sier dronningen.

Og følelsen er gjensidig:

- Det er inspirerende for meg å tenke at det går an å ha så mye trøkk når man er kommet over 50-årene, sier Furuholmen til den spreke 83-åringen han står ved siden av. Selv er han 57, og begynner altså å nærme seg 60-årene.

Optimisme

Dronningen og Furuholmen tidligere hatt fellesutstillinger, men denne gang er det snakk om to separatutstillinger som holder åpent samtidig. På idylliske Soli Brug i Greåker har de fått to små trehus hver til å stille ut i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer