Inspirert av radikal muslim

Morten Harket om sitt nye album.

FORLØST: Morten Harket er rett og slett lykkelig over det nye albumet «Brother» som kom i går. Han sier at han føler seg som i tida før a-ha. Full av oppdrift. — Jeg føler veldig sterkt for «Brother». Foto: Lars Eivind Bones'/ Dagbladet
FORLØST: Morten Harket er rett og slett lykkelig over det nye albumet «Brother» som kom i går. Han sier at han føler seg som i tida før a-ha. Full av oppdrift. — Jeg føler veldig sterkt for «Brother». Foto: Lars Eivind Bones'/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under Spellemannprisen skjønte mange at den høytidelige «Brother» ville bli en solohit.

Noen la også merke til teksten: «You are still my brother. To the end of time. You and I — we lost our way. Differences of mind».

-  Låta handler om å forstå betydningen av forskjeller mellom oss mennesker. Du er deg og forblir deg. Jeg kan bare være den jeg er. Fellesskap er bare mulig hvis vi er likeverdige, sier Morten Harket (54) i en sofa på The Thief på Tjuvholmen.

Han ser ut som ei stjerne. Han er fortsatt verdensstjerne. Han gir audiens for å snakke om sitt nye album som er blitt til i samarbeid med produsent Petter Kvint. Og han bestiller lunsjrett med brokkoli.

Radikal inspirasjon Han forteller at låta er inspirert av forfatteren av «The Radical: My journey out of islamist extremism».

I dag er Maajid Nawaz britisk, liberaldemokratisk parlamentskandidat. Harket snakker med entusiasme om den unge muslimen som snudde ryggen til det britiske samfunnet, og som 16-åring ble med i ei islamistisk gruppe og organiserte «satellitter» i Pakistan, Danmark og Egypt. Etter 11. september 2001 havnet han i egyptisk fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer