Inspirert av syfilis og alkodød

Silver gir ut sitt tredje album.

(Dagbladet.no): Det har gått to år siden bandets forrige skive «World Against World». Og på mandag er det altså klart for slippet av Silvers siste innspilling: «Wolf Chasing Wolf».

Etter sigende skal Silver fortsatt være tro mot sitt eget musikalske uttrykk på den nye plata - men denne gangen har de også latt seg inspirere av tyngre saker: Metall, hardcore fra 90-tallet - og det nittende århundrets russiske og tyske filosofer.

Filosofer som forsvant fra denne jorden ved å drikke seg i hjel eller dø av syfilis.

Besetningen har også forandret seg litt siden sist: Øyvind Kaasa har blitt med på gitar, og bandets rutine har blitt ytterligere styrket ved at Jonas Thire - som tidligere spilte i Amulet - har slått seg ned bak trommesettet.

Bandet legger ut på en storstilt turné i forbindelse med plateslippet: I tillegg til en runde i Europa, skal Silver også besøke en rekke steder hjemme i Norge.

Allerede i kveld står de på scenen på Lillehammer, før turen går til Trondheim og Studentersamfundet i morgen.

Her kan du se Silver i høst:

17. sep. Charlies, Kristiansand

SMELLER TIL: På mandag er Silvers «Wolf Chasing Wolf» i butikken - ei plate med flere hardcore og metall-elementer. Foto: ØRJAN F. ELLINGVÅG
SMELLER TIL: På mandag er Silvers «Wolf Chasing Wolf» i butikken - ei plate med flere hardcore og metall-elementer. Foto: ØRJAN F. ELLINGVÅG Vis mer

18. sep. Luftslottet, Grimstad

19. sep. Harvest, Kvinesdal

20. sep. Folken, Stavanger

24. sep. Hulen, Bergen

25. sep. Meieriet, Sogndal

26. sep. Scene 37, Horten

27. sep. John DEE, Oslo

23. okt. Festivalen Sin, Moss

Inspirert av syfilis og alkodød

(©NTB)