Inspirert til å skrive på norsk av Lillebjørn Nilsen

Låtskriver og artist Elisabeth Carew.

(Dagbladet): De unge musikerne har fått opp øynene for håndverket og låtskriverteften i visene til de gamle Gitarkameratene.

For kort tid siden gikk rapper Vinni Sauvik til topps på hitlistene med en versjon av Halvdan Sivertsens låt «Sommerfuggel i vinterland».

På Oslo Nye Teater lar Elisabeth Carew seg inspirere til å skrive på norsk av Lillebjørn Nilsen.

- Når jeg sitter og hører på sangene tenker jeg ofte «hvordan klarte han å vri det på den måten, og si bare det, også forsto jeg hele bildet». Det er gjort så enkelt og nydelig, så man blir virkelig revet med, sier Carew til Dagbladet.

- Det er en kunst som jeg har stor respekt for - å si noe så enkelt og treffende, sier hun.

Sangene i hovedrollen Carew er en del av ensemblet som framfører Lillebjørn Nilsens låter i forestillingen «Postkort fra Lillebjørn», som har premiere 8. mars på Oslo Nye Teater. Stykket er et musikkteater der Nilsens låter spiller hovedrollen.

Det er første gang Lillebjørn Nilsen har sagt ja til at låtene hans kan brukes i en slik sammenheng.

- Det er flere teatre som har spurt tidligere. Men nå følte jeg at det var noe jeg kunne stole på. Oslo nye er et fantastisk teater, og med en fantastisk historie, som det er en ære å bli en del av, sier Nilsen.

Frie tøyler Oslos egen visesanger har gitt teatret helt frie tøyler.

- Jeg følte måten de kom til meg på viste tegn på at de hadde respekt for verkene jeg har laget, sier Nilsen.

- Det jeg likte var at de ikke kom til meg og sa at «nå vil vi gjøre dine sanger til ditt og datt». For meg er det veldig viktig å ta vare på sangene mine. De er mine malerier. Du kan jo ikke male bart på «Skrik», det er ikke lov det, sier han.