Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Instagram er ødelagt. Død. Kan noen begrave liket? Det lukter svette

Velsignet monstermodus.

TRENE TRENE TRENE: Instagram lukter bekreftende svette, mener Dagbladets kulturjournalist, Knut-Eirik Lindblad. Foto: NTB Scanpix
TRENE TRENE TRENE: Instagram lukter bekreftende svette, mener Dagbladets kulturjournalist, Knut-Eirik Lindblad. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tommelen dras oppover den lille skjermen. Den ekte verden, hei, her er jeg igjen. Stirrende inn i speilet til min nøye håndlagde, eksklusive og kuraterte versjon av jorda anno 2016. Fri for irrelevans. Bare min. Dobbelttrykke. En gang til. Røde hjerter av bekreftelse til alt og alle. Verden, se så generøs jeg er! Se så interessant du er.

Godt. Notifikasjonene er under kontroll. Ingen har unnsluppet tommelen. Alle er blitt sett, alle er tilfreds. Alle 674 er likt. Publikum jubler. Rotteracet er fullført. Neste runde om fem minutter. Kun pause når man sover. Livet dere. Det er herlig. #blessed.

Men se! Det finnes en seksjon til. Et sted for dem du ikke kjenner, men som er populære, eller passer for meg. Perfekt! Det beste? De kan utforskes. Jeg vil utforske. Hvor mange timer er det til leggetid? Seks! Knall. Jeg har god tid. Bildene raser oppover. Det er så mye å se. Til og med TV-kanalen Visjon Norge er her. De har en profil. Artig. Åja, de er en «non profit organization». Akkurat. Like. Skjermdump. Publiser. Hei, alle sammen. Bekreft at jeg selv synes jeg er morsom. Hadet. Tilbake. Utforske mer.

Så rart. Nå har jeg scrollet i én time, og bare slanke, veltrente mennesker med definerte muskler i avslørende tettsittende klær har flydd forbi. Dette må være en feil? Kopierer profilene seg automatisk? Er det spam? Det må det være. Det jo flere hundre. Flere tusen. Flere hundretusen. En million? De poserer til og med likt. Blant apparater og tunge ting. Merkelig.

La oss se. De er alle velsignet, de er alle vinnere. Alle ler av motstand. De er solbrune. De følger hjertet. De skriver på kongens engelsk. Det finnes ingen unnskyldninger, sier de. Alle er modige. Alle har vært på Bali. Hva slags superrase er dette? Hjelp.

De er alle unike. Det er jo ikke jeg. Jeg er ikke unik, står det. Jeg løfter visst ikke nok. Jeg bruker ikke tilstrekkelig tid i monstermodus. Jeg er for bleik, har for høy fettprosent. Hva er egentlig fettprosent? Samma, men nå vet jeg plutselig hva jeg ønsker meg til jul. En app for oss som slapper av. Instagram er ødelagt. Død. Kan noen begrave liket? Det luker svette. Hvil i fred!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!