Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Instagram har fått en ny oppdatering

Norsk sosiale medier-ekspert er ikke imponert.

OPPDATERING: Instagram-funksjonene for desktop-titting har fått seg en oppdatering. Ved å trykke på snakkebobla med et hjerte i (innringet) kan man se varslinger på samme måte som man kan på mobil eller nettbrett. Foto: Skjermdump / Instagram
OPPDATERING: Instagram-funksjonene for desktop-titting har fått seg en oppdatering. Ved å trykke på snakkebobla med et hjerte i (innringet) kan man se varslinger på samme måte som man kan på mobil eller nettbrett. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fleste av oss bruker mobilen eller nettbrettet for å sjekke Instagram.

Men nå har bildedelingstjenesten kommet med en oppdatering av desktop-versjonen, som kanskje gjør at flere velger å ta fram datamaskinen for å få med seg hva som skjer i det digitale universet.

Til nå har det vært mulig både å se, like og kommentere bilder i desktop-utgaven.

Den nyeste oppdateringa gjør det også mulig å få opp varslinger på dataskjermen, skriver E! Online.

Dermed kan du for eksempel se på datamaskinen at tanta di har tagga deg i et bilde på påskefjellet, at venninna di har tagga deg i en kattevideo, at du har fått en ny følger, eller at en «stalker» har likt et bilde du publiserte i 2014.

Ikke imponert Men selv om Instagram på desktop med dette har tatt nok et steg i retning mobil- og nettbrettutgaven, er det forsatt en del som skiller de to versjonene.

Det er fortsatt ikke mulig å redigere og publisere et bilde på Instagram via datamaskinen, ei heller sende direktemeldinger.

Likerklikk- og kommentaraktiviteten til dem man følger på Instagram er en annen ting man (foreløpig?) ikke får se på desktop, slik man kan på mobil.

Sosiale medier-ekspert Hans-Petter Nygård-Hansen er ikke spesielt imponert over hvordan Instagram presenterer varslingene på den nye desktop-versjonen.

- Men det er muligens et signal om økt satsning på å redusere forskjellene mellom enhetene, sier Nygård-Hansen til Dagbladet.

Sømløst Han tror at Facebook (som eier Instagram, journ. anm.) nok ønsker å tilby de fleste av sine nettverk og tjenester til så mange som mulig - uavhengig av enhet.

- Facebook vil være tjent med om alle deres apper og tjenester kan brukes sømløst og uavhengig av enhet. Og jeg er overbevist om at vi så vidt har sett starten på alt som Facebook har av planer - for både eksisterende og fremtidige applikasjoner og nettverk, spår Nygård-Hansen.

«Ny» Instagram-feed Før påske ble det kjent at Instagram skal fornyes, ved å bruke samme teknologi som Facebook og Twitter.

Stikkordet er algoritmer, som skal tilpasse brukernes nyhetsfeed basert på deres interesser og relasjoner.

Nygård-Hansen forteller at han i dag bruker en egen app til å lage lister over hvilke bilder han helst vil se, for ikke å gå glipp av oppdateringer fra for eksempel familie og venner.

Han ser personlig fram til en algoritmebasert Instagram-feed.

- En algoritme tilsvarende den vi har blitt kjent med, og glad i fra Facebook, stiller jeg meg veldig positiv til, sier sosiale medier-eksperten.

- Det vil også stille økende krav til annonsører og merkevarer. Kvalitet vil i økende grad lønne seg, for dårlig innhold vil vi ikke engasjere oss i.

Han er ikke overrasket over at mange er skeptiske til fornyinga av bildedelingstjenesten.

- Det er vi hver gang det kommer noe nytt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart