«Inte illa! Men ej heller svantastisk»

Lettbeint MGP-satire uten hit-potensiale.

SATIRISK TALENT: Magne Hovden viste et talent for satire, da han ga ut romanen «Sameland» i fjor. I andreboka handler det om Melodi Grand Prix. Foto: ASCHEHOUG
SATIRISK TALENT: Magne Hovden viste et talent for satire, da han ga ut romanen «Sameland» i fjor. I andreboka handler det om Melodi Grand Prix. Foto: ASCHEHOUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Man kan hate Melodi Grand Prix så mye man vil, men et vårtegn er det i det minste. I år vil det spire i bokhandelen også, for forfatter Magne Hovden har viet en hel bok til sangkonkurransen.

Handlingen tar utgangspunkt i en avdanket musikers desperate siste-fremstøt.

Men of North Den tidligere dansebandstjernen Stavros Grindheim har fått nok av livet som danskebåt-pianist og bestemmer seg for å vinne Eurovision Song Contest i stedet. Han soper sammen en gjeng av likesinnede eks-musikere for å konstruere det perfekte mgp-bidraget. Resultatet blir et vikingkonsept og navnet, naturligvis, «The Vikings». Refrenget er i beste mgp-ånd:

All through the lands, we sail wide and far, The Brave Men of North, The Vikings we are!

Når låta er ferdig innspilt, oppdager Stavros imidlertid at påmeldingsfristen har gått ut. Men han vet råd: Rolf Løvland er nemlig i jungelen utenfor Shanghai på ubestemt tid. Dermed setter Stavros ham opp som komponist for å få NRK til å gjøre et unntak.

Hyllest eller harselas? The Vikings desperate forsøk på å nå popularitetens høyder igjen er komisk i all sin skruppelløshet, men samtidig er MGP så outrert, kalkulert og kitchy i seg selv at boka ikke klarer å toppe virkeligheten. The Vikings virker i det hele tatt som et ganske sannsynlig band i mgp-sammenheng, rart ingen har brukt vikingkonseptet før. Men bandmedlemmene er rene klisjeer, det er alkoholikeren, hypokonderen, kvinnebedåreren og kristenjenta. Den sure, torpedoforfulgte trommisen Vanja er mest sympatisk, men ikke særlig morsom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer