Integrering i Vinje

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

INTEGRERING: Forrige lørdag trykket Magasinet en reportasje om somaliere som er bosatt i Vinje, Telemark. Som reportasjen nevner og som vi har sett mange ganger i media, er somaliere kjent for å være vanskelige å integrere. Somaliere er den fjerde største innvandrergruppen i landet, og den gruppen med lavest utdanning og høyest arbeidsledighet. Likevel ga denne reportasjen en innsikt i at alt ikke er svart/hvitt. Vinje kommune har til sammenligning med flere andre kommuner lykkes med sin integreringspolitikk. Nesten alle somaliere har gått ut av videregående skole og flertallet er enten i høyere utdanning eller ferdig utdannet. Unntaket er de som kom til landet som voksne. Likevel er også de i arbeid, enten innenfor helsesektoren eller renhold. Poenget mitt er at somaliere er ulike, som alle andre folkegrupper. Alle trenger gode eksempler som kan virke som en motiveringsfaktor. Derfor er det utrolig viktig at en av Norges største aviser tar turen til kommuner som Vinje.

Selv har jeg vært bosatt i Vinje kommune og er nå under høyere utdanning i Buskerud. Vinje kommune har betydd utrolig mye for meg. Jeg tror, ærlig talt, ikke at jeg hadde fått samme muligheter i de store byene, som jeg fikk i Vinje. Og selv om mulighetene finnes også i de store byene, så tror jeg at det hadde vært vanskeligere å benytte seg av de mulighetene på samme måte. Når man kommer til landet er det normalt at man søker folk med samme bakgrunn. Dette er noe vi alle deler, enten om vi er nordmenn i Spania eller somaliere i Norge. Derfor er jeg glad for at jeg ikke endte opp i store innvandrermiljøer som i Oslo. Heldigvis kom jeg direkte til Vinje kommune og selv om jeg mange ganger ville flytte til en større by, er jeg i dag takknemlig over at jeg ikke gjorde det, før jeg var klar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer