LEDER

Hovedleder: Integreringsmottak

Integreringsmottak vil ikke hjelpe på integreringen

Integreringsmottak er først og fremst en oppskrift på økt byråkrati og et mindre fleksibelt mottak.

FORTJENER BEDRE: Flyktningene og det norske folk fortjener bedre enn den integreringspolitikken Sylvi Listhaug og regjeringen står for, skriver Dagbladet på lederplass. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FORTJENER BEDRE: Flyktningene og det norske folk fortjener bedre enn den integreringspolitikken Sylvi Listhaug og regjeringen står for, skriver Dagbladet på lederplass. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Nå blir regjeringens flaggskip i integreringspolitikken, integreringsmottakene, en realitet. De er blitt tildelt fem kommuner. Ideen er god. Det er en uting at asylsøkere blir sittende lenge på mottak.

I den grad vi kan peke ut hvem som hurtig kan bli bosatt og komme i arbeid, bør disse få prioritet. Det er omtrent 500 personer, som enten har fått opphold eller som sannsynligvis vil få opphold, som skal få gleden av å få denne fast track-billetten til det norske samfunn.

Dette høres så tiltalende ut at både Dagens Næringsliv og VG støtter ideen helhjertet på lederplass. Men her er de to konservative avisene blitt lurt av Sylvi Listhaugs retorikk. Integreringsmottak er først og fremst en oppskrift på økt byråkrati og et mindre fleksibelt mottak.

Listhaug er glad i å skryte av tiltaket. Her skal de motiverte og arbeidsvillige flyktningene få plass. Det skal stilles krav. Resten av asylsøkerne er vel passive motstandere av både integrering og arbeid, kan vi tenke oss.

I fjor, hvor vi tok imot over 30 000 flyktninger var det en viss logikk i forslaget. Kapasiteten var sprengt, og ordninger som kunne strømlinjeforme mottaket ga mening. Men nå har antallet flyktninger gått betydelig ned og situasjonen er ikke lenger prekær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer