- Intellektuelle onanister og gratispassasjerer

Kim Friele tordner mot «silkehomser».

IRRITERT: Kim Friele er ikke blid på kjente homofile som troppet opp på utdelingen av Fritt Ord-prisen til Nina Karin Monsen. Foto: ESPEN RØST
IRRITERT: Kim Friele er ikke blid på kjente homofile som troppet opp på utdelingen av Fritt Ord-prisen til Nina Karin Monsen. Foto: ESPEN RØST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I et intervju med Bergensavisen (BA) i dag går Kim Friele svært hardt ut mot flere andre, kjente homofile som deltok på utdelingen av Fritt Ord-prisen til Nina Karin Monsen på operaen i forrige uke.

Selv befant Friele seg på den andre siden av veien, der hun sammen med flere hundre medlemmer av homobevegelsen demonstrerte mot prisutdelingen.

- Intellektuelle onanisterFriele sier til avisa at hun føler det som et kjempesvik at andre homser som Finn Schjøll, Anne Grete Preus, Frank Rossavik og Erling Lae deltok på utdelingen.

- Disse homsene har aldri slåss for den friheten vi har i dag. Vi fikk ikke partnerskapsloven på grunn av Preus og Lae. Jeg kaller disse for intellektuelle onanister, som forskrever seg. De har aldri betalt noen pris, men synes sikkert det er veldig kjekt og greit at loven kom rekende, sier hun.

Særlig Morgenbladets samfunnsredaktør Frank Rossavik får gjennomgå.

- Nå er også han blitt en intellektuell onanist som skriver arrogant og nedlatende i Morgenbladet. Da skjønner jeg at generasjonen under meg lever i en aldeles annerledes tid. De har reist av sted som gratispassasjerer når de sitter der og driver den intellektuelle analysen sin, sier hun til BA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer