Intens action i ville vesten

Nytt cowboy-spill fra «GTA»-skaperne.

(Dagbladet.no): Rockstar, utviklerne bak «Grand Theft Auto»-spillene, annonserte i dag at de jobber med western-spillet «Red Dead Redemption».

Spillet, som er en oppfølger til 2004-spillet «Red Dead Revolver», er planlagt utgitt til Xbox 360 og PlayStation 3 i løpet av høsten 2009.

Handlingen finner sted i det ville vesten mot slutten av 1890-årene, idet samfunnet var på vei vekk fra lovløse tilstander og inn i den industrielle alderen. Hovedpersonen er den tidligere lovløse John Marston, og spillerne får følge hans reise gjennom det nye landet.

- Den sømløse blandingen mellom utsøkt grafikk og intens action, alt sydd sammen med en sterk historie som utspilles i levende, rurale omgivelser, er overveldende. Vi tror dette spillet vil bidra til å sprenge grensene for hva en åpen verden-opplevelse i et spill kan være, sier Rockstar-sjef Sam Houser lite forlegent i en pressemelding.

Vi loves videre å få oppleve småbyer, prærier med dyreliv, fjellområder - og hele veien er det fare for pistolslynging og andre farer. Spillet vil benytte seg av spillmotoren Rockstar Advanced Game Engine (RAGE), som også dannet grunnlaget for «Grand Theft Auto IV».

Les forøvrig hvordan Tombstones raskeste trekker revolveren her.