Anmeldelse: Bruce Springsteen - «Only The Strong Survive»

Intens Bruce

Bruce hyller soulmusikken fra 60-og 70-tallet på sitt nye album.

NOSTALGISK: Bruce Springsteen og bilen hans ser ut som de kunne vært fra 60-tallet. På sitt nye album. som blir tilgjengelig fra fredag, hyller han i hovedsak 50 og 60 år gammel soulmusikk i stort format. Foto: Danny Clinch
NOSTALGISK: Bruce Springsteen og bilen hans ser ut som de kunne vært fra 60-tallet. På sitt nye album. som blir tilgjengelig fra fredag, hyller han i hovedsak 50 og 60 år gammel soulmusikk i stort format. Foto: Danny Clinch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Når artister gir ut album med coverlåter skyldes det gjerne enten at de er gått tom for ideer, har skrivesperre eller bare har veldig lyst til å løfte fram låter som betyr eller har betydd mye for dem.

Bruce Springsteen (73) synger gjerne coverlåter på sine konserter, men «Only The Strong Survive» er bare hans andre coveralbum - og det første siden «We Shall Overcome: The Seeger Sessions» (2006). Der tolket han tradisjonelle folkeviser den amerikanske visesangeren Pete Seeger har popularisert, men i større arrangementer.

Tredje på tre år

Bruce har overrasket før, med både nedstrippede plater og større prosjekter. På orkestrerte «Western Stars» (2019), hans første album på fem år, viste han seg fra en myk side og hentet fram crooneren i seg, mens «Letter To You» (2020) var et mer tradisjonelt Bruce-album med The E Street Band.

Med «Only The Strong Survive» er han tilbake i det store formatet. Noen låter er riktignok av nyere dato, som The Commodores' store hit og hyllest til R&B-storhetene Marvin Gaye og Jackie Wilson, «Nightshift» fra 1985, men Bruce ville her, med fokus på vokalen/stemmen, «prøve å yte den store, amerikanske sangboka fra 60- og 70-tallet rettferdighet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer