Intens jentekjærlighet

Drama om lesbisk kjærlighet i skolemiljø.

Den sjenerte, sorgtyngede Mary (Misha Barton) ankommer en pensjonatskole for jenter og blir uforvarende stående mellom barken og veden, et vitne til kjærlighetsforholdet mellom venninnene Paulie (Piper Perabo) og Tory (Jessica Paré).

Dette er Léa Pools utgangspunkt for en intens skildring av forbudte følelser i et relativt, får vi si, lukket miljø. Tross alt har verden utviklet seg siden de engelske kostskolenes fordums glansdager, hvorfra vi har fått et utall filmer om skaphomofile i skoleuniformer. Men vanskene med åpenhet og det å akseptere seg selv for lesbiske og homofile, eksisterer jo fremdeles. Pool tegner et skarpt og dramatisk bilde av de to involverte; den ene villig til å gi alt for kjærligheten, den andre hemmet av sin bakgrunn og konvensjonene.

Konflikten er levende og langt på vei medrivende framstilt, godt hjulpet av unge skuespillere som går troverdig inn i rollene. Piper Perabo fra «Coyote Ugly» får for eksempel prøvd seg på langt heftigere materiale enn før. Samtidig blir hennes modige Paulie også den som står for svakheten i «Fortapt og forelsket» - lange sekvenser med hennes omgang med en falk virker krampaktig symbolladete og tar kraft fra helheten.

UNG KJÆRLIGHET: Kjærlighetsforholdet mellom Paulie og Tory blir vanskelig å overvære for nykommeren på pensjonatskolen, den unge Mary.