VANVITTIG GOD: Helle Helle er en stadig mer sentral forfatter i Danmark. Hennes siste roman "Dette burde skrives i nådtid" ble omtalt som "vanvittig god" av Dagbladets anmelder som mente Helle burde få Nordisk Råds Litteraturpris for den. Foto: Petter Eilertsen/Dagbladet
VANVITTIG GOD: Helle Helle er en stadig mer sentral forfatter i Danmark. Hennes siste roman "Dette burde skrives i nådtid" ble omtalt som "vanvittig god" av Dagbladets anmelder som mente Helle burde få Nordisk Råds Litteraturpris for den. Foto: Petter Eilertsen/DagbladetVis mer

Intens tafatthet

ESSAYET: Hvorfor du må lese Helle Helle.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

[faktaboks= 1, right]Det mest slående ved å lese Helle Helle, det som gjør meg mest begeistret, urolig, fascinert, er en intens følelse av virkelighet som oppstår gjennom lesningen. Det er en virkelighet som konkret er fjernt og fremmed fra min egen virkelighet, men som likevel framstår som forbløffende velkjent.

Det er en følelse av at alt stemmer, at ingenting er juks og lettvinte påfunn, men at forfatteren situasjon for situasjon har skrevet seg inn i noe som oppstår som virkelig idet hun skriver det fram.

Helle Helle er en stadig mer sentral forfatter i Danmark. Hun debuterte i 1993 med korttekstsamlingen «Eksempler på liv», og har siden gitt ut to novellesamlinger og fem romaner. Mesteparten av dette er oversatt til norsk, av meg, og til en rekke andre språk.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn