Anmeldelse Film «Dronningen»

Intenst om forbudt stesønnsex

Begjær får katastrofale følger i den elegante, ubehagelige «Dronningen».

ELEGANT OG UHYGGELIG: Trine Dyrholm briljerer i "Dronningen", der hun fører familien sin inn en umulig situasjon det ikke finnes noen vei ut av. Video: Nordisk Film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Juristen Anne (Trine Dyrholm) går gjennom hjemmet hun deler med den svenske ektemannen og tvillingdøtrene. Hjemmet er moderne, med blanke flater: Det er noe stilig og litt hardt over det.

Det er noe stilig og litt hardt over Anne også. Ektemannen Peter (Magnus Krepper) virker utslitt over å argumentere med henne, han har gitt opp å vinne, men trekker seg også unna kjærtegnene hennes. På jobb er hun en prinsippfast aktor på vegne av samfunnets ofre, som råder dem til å kjempe, og får dem til å gjøre som hun sier.

Striglet hjem

Inn i det striglede hjemmet kommer en skikkelse som er mer rufsete i kantene: Peters sønn fra første ekteskap, Gustav (Gustav Lindh). Den krevende, nærhetshungrende Anne og den plagede Gustav får en tone seg imellom som er først ladet, så direkte flørtende. Det går ubønnhørlig mot øyeblikket da de vil gjøre mer enn å snakke.

Skillelinjer krysses, og når føttene først har trådt over på den andre siden, kan man ikke bare snu og vende tilbake til normalen igjen. Snart har både Anne og Gustav mye å tape, og den de prøver å redde, er seg selv. Men Anne er en mer dreven navigatør enn den unge, uerfarne stesønnen. Hun har et arsenal av retoriske verktøy til rådighet etter et liv i rettssalen, mens han mangler ressurser og troverdighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer