Interessant – tross alt

Klisjéfylt henvendelse til vestlige lesere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «En usedvanlig krimhistorie» skriver The Guardian om Zoë Ferraris’ debutroman «Rød Sand». Som krimhistorie, isolert sett, er den på ingen måte usedvanlig, snarere er den fylt av klisjeer og forutsigbarheter. Det som er usedvanlig er omgivelsene historien utspiller seg i og de konfliktene det medfører for personene som er innblandet. Det er tross alt interessant.

Saudi-Arabia

Handlingen i boka foregår i Saudi-Arabia, nærmere bestemt i og rundt byen Jidda. Det er lite å utsette på miljøbeskrivelsene, forfatterens kunnskap om landets kultur virker overbevisende.

Ferraris passer da også på å forklare leseren muslimske skikker og kutymer, noe som er greit nok, men som også avslører hvem boka henvender seg til: Den vestlige, ikke-muslimske leser.

Plottet er som følger: Nouf, en av døtrene i den rike Shrawi-familien, blir funnet død i ørkenen. Mistenkelig (eller naturlig) nok er familien lite interessert i å finne sannheten omkring omstendighetene. En av Noufs brødre, Othman, ber heldigvis ørkenføreren Nayir om å etterforske saken i all fortrolighet. Sammen med Othmans forlovede, den liberale obduksjonsassistenten Katya, tar Nayir oppdraget og de skal snart oppdage den ene hemmeligheten etter den andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer