Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Interessant og lærerikt å være i retten

Siste dag i retten for The BlackSheeps.

VAR NERVØS: Emelie Nilsen beskriver det som interessant og lærerikt å være i en rettssal. Men hun hadde lite kontakt med sine tidligere band-kollegaer. Foto: Raymond Hildonen
VAR NERVØS: Emelie Nilsen beskriver det som interessant og lærerikt å være i en rettssal. Men hun hadde lite kontakt med sine tidligere band-kollegaer. Foto: Raymond Hildonen Vis mer

TANA/OSLO (Dagbladet): I dag møtes de nåværende og tidligere medlemmene av The BlackSheeps for siste dag i i Indre Finnmark tingrett. Gårsdagen viste at det fortsatt er et kjølig forhold mellom de tidligere kollegene.

Bakgrunnen for striden er at Agnete Johnsen og Emelie Nilsen fortsatte BlackSheeps-eventyret uten Viktoria Eriksen og Alexander Touryguin, men under samme bandnavn.

Millionverdier Eriksen og Touryguin krever tilbakebetalt BlackSheeps-inntekter de mener de har krav på. Dagbladet har tidligere kunnet fortelle at søksmålet i sin helhet dreier seg om millionverdier.

De ønsker også at Johnsen og Nilsen mister retten til å bruke BlackSheeps-navnet i sin videre musikkarriere.

Alle de fire medlemmene var tilstede i retten i går for å forklare seg bortsett fra Agnete Kristin Johnsen, og det var lite kontakt mellom ungdommene.

- Stemningen er lettere anstrengt. Ungdommene snakket ikke sammen, sa advokat Kjell Oddvar Heggvoll, advokat til Johnsen og Nilsen, i pausen.

- Var nervøs Til tross for de krevende omstendighetene var Emelie Nilsen optimistisk.  

- Det var interessant og lærerikt å være i retten. Jeg var litt nervøs før jeg skulle forklare meg, men det gikk greit, sa hun til Dagbladet etter en hel dag i retten.

Hun fikk muligheten til å ikke være tilstede i retten i dag, men syns det var såpass interessant at hun vurderer å være tilstede også i dag.

- Foreldre-sak Emelie forklarte seg blant annet om årsaken til at bandet ble splittet, nemlig at de ønsket å satse i forskjellig grad, men også om opphavsretten til låtene. Her ligger noe av stridens kjerne.

Eriksen og Touryguin mener de har opphasvrett til langt flere låter enn det Nilsen og Johnsen mener.

Det var sterke følelser i spill da de involverte partene uttalte seg. Advokat Heggvoll mener dette i realiteten er en sak mellom foreldrene.

FØLELSESLADET: De tidligere Blacksheeps-medlemmene Alexander Touryguin (venstre) og Viktoria Eriksen (høyre) måtte begge forklare seg i går. Foto: Raymond Hildonen
FØLELSESLADET: De tidligere Blacksheeps-medlemmene Alexander Touryguin (venstre) og Viktoria Eriksen (høyre) måtte begge forklare seg i går. Foto: Raymond Hildonen Vis mer

- Dette er langt på vei en konflikt mellom de voksne, forteller han.

- Er det unødvendig at også ungdommene trekkes inn?

- I hvert fall for deler av saken, svarer Heggvoll.

Dommen ventes å falle om 14 dager.

Det har ikke lykkes Dagbladet i å komme i kontakt med advokaten til eks-medlemene, Arnor B. Ilstad.

PÅ VEI INN: De tidligere Blacksheeps-medlemmene Alexander Touryguin og Viktoria Eriksen forklarte seg i retten i går. Foto: Raymond Hildonen
PÅ VEI INN: De tidligere Blacksheeps-medlemmene Alexander Touryguin og Viktoria Eriksen forklarte seg i retten i går. Foto: Raymond Hildonen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media