Anmeldelse Film «Et glass til»

Interessant om den nordiske fylla

Mads Mikkelsen fronter «Et glass til», en god, men ujevn film om hvor mye som er akkurat passe å drikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Disse grensene i livet, hvor går de egentlig? I dette tilfellet, i filmen «Et glass til», er det snakk om de uklare grensene knyttet til drikkingen. Når går alkohol fra å være et frigjørende sosialt virkemiddel til å være noe destruktivt? Når går det som i den ene sammenhengen er symbolet på at du er en verdensvant livsnyter, kunnskapen om og gleden over god vin, til å bli noe så pinlig som offentlig beruselse?

Mismodige menn

Filmskaper Thomas Vinterberg, som er aller mest kjent for den opprivende dogmefilmen «Festen», har en tydelig fascinasjon for eksesser. I «Et glass til» følger han fire lærere på videregående skole, frontet av den livstrette historielæreren Martin (Mads Mikkelsen). De fire er på hvert sitt vis mismodige, middelaldrende menn, som synes livet var morsommere før.

Men så får en av dem en lys, eventuelt mørk, idé: De skal teste ut psykiater Finn Skårderuds tese om at mennesker burde vært født med en promille på 0,5. De begynner med å teste om det gjør dem bedre i klasserommet å ta en støyt før jobben. Skårderud har all grunn til å være fornøyd her, han namedroppes jevnlig. Mindre fornøyde er kameratenes lærere og ektefeller, ettersom eksperimentet forutsigbart nok sklir ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer