- Interessen for Norge i den litterære verden har økt etter Knausgård

Åsne Seierstad kaller forfatteren «et fenomen».

SUKSESS I USA: Åsne Seierstad, Per Petterson og Karl Ove Knausgård skal alle på USA-turné denne våren. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
SUKSESS I USA: Åsne Seierstad, Per Petterson og Karl Ove Knausgård skal alle på USA-turné denne våren. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Interessen for Norge i den litterære verden har økt etter Knausgård, sier Åsne Seierstad til Dagbladet, og legger til:

- Siden min tittel «En av oss» ikke er selvforklarende, måtte det amerikanske forlaget lage en undertittel. Mange varianter var oppe, med Norge og uten Norge, de endte opp med det siste for som redaktøren min sa: «It is all about Norway now».

- Ser andre kvaliteter Denne uka reiser hun til New York for å lansere 22. juli-boka «En av oss», som kommer ut i USA 21. april på det prestisjetunge forlaget Farrar, Straus & Giroux.

I forrige uke fikk boka en svært positiv anmeldelse i New York Times, av avisas hovedkritiker Dwight Garner. Den har også nylig blitt lansert i Storbritannia, Canada og Australia, der den også har fått gode kritikker.

- Det at boka fungerer over Atlanteren er ikke gitt. Man vet ikke så mye om 22. juli utenfor Norge og Skandinavia, sier hun, og legger til:

- Britene og amerikanere har en annen distanse til hendelsen boka beskriver, og ser noen andre kvaliteter enn det norske anmeldere gjorde. Boka fikk gode kritikker i Norge også, men det var mer lunkent enn i USA og Storbritannia. Kanskje forståelig nok, siden vi i Norge vet så mye om denne saken, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer