Interessert i helse - fortsatt frisk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HELSEBLADER: Er det sunt å være så opptatt av å være i form, spør Finn Skårderud i Dagbladet 30.12.06, og henviser til en voksende flora av helse- og treningsblader. Skårderuds svar er et rungende nei, slik jeg tolker det, ikke minst fordi han frykter at alt fokuset på trening, kropp og sunnhet skal ramme de sarte sjeler som slett ikke tåler dette.

Av alle bladene Skårderud har fordypet seg i er det ingen som utgir seg for å være mer enn dét de er, nemlig informative og underholdende blader om helse, sunnhet og velvære. Fagblader, Skårderud, finnes ikke i bladhyllene på super\'n! Så hvordan kan man da, når man selv tydeligvis ikke er opptatt av å være i form og selv heller ikke har lest bladene som omhandler temaet i særlig grad, uttale seg med en skråsikkerhet som grenser til det arrogante om interessens skadelige bivirkninger på leserne? Og at blader som omhandler helse og velvære er det rene tull? En slik overfladisk behandling kjenetegner forhåpentligvis ikke de mange andre temaene Skårderud tar for seg.

SOM SJEFREDAKTØR i Norges største helseblad kjenner jeg meg ikke igjen i påstanden om at helseblader ikke beskjeftiger seg med «saklige» artikler. Bedre Helse, som i Dagbladets oppslag ikke er nevnt ved navn men som bildemessig fremstår som hovedeksponenten for denne type blader, har i sin snart 23 år lange levetid omtalt behandlinger, terapier og nyere forskning på de fleste alternative og skolemedisinske områdene. Heller ikke mental helse er glemt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer