Debatt: Helse Sør-Øst

Interessert i rotter, Helse Sør-Øst?

Bruker ledelsen i Helse Sør-Øst tvilsomme metoder for å svekke Ullevåltomtens potensial som framtidas sykehus?

LUCIA-TOG: Artikkelforfatteren Lise Askvik (t.h.) har engasjert seg for å stoppe planene for Oslo-sykehusene. Her i felles Luciatog og fakkelmarkering sammen med nestleder i Helsepartiet, Lene Haug (t.v) og leder i Oslo legeforening, Kristin Hovland i desember i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
LUCIA-TOG: Artikkelforfatteren Lise Askvik (t.h.) har engasjert seg for å stoppe planene for Oslo-sykehusene. Her i felles Luciatog og fakkelmarkering sammen med nestleder i Helsepartiet, Lene Haug (t.v) og leder i Oslo legeforening, Kristin Hovland i desember i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB ScanpixVis mer
Meninger

Jeg undres på hvorfor ledelsen i Helse Sør-Øst nylig tok med hele styret på befaring i de mørkeste kjellere på de eldste og dårligste byggene ved Ullevål sykehus - mens de konsekvent unngikk alle nye og fine bygg - om det ikke var for å svekke sykehusets omdømme. Var denne rottesafarien et forsøk på å redde myten om «Ullevåls elendige tilstand», som de har brukt mange år på å bygge opp? I så fall har jeg forståelse for behovet.

Planene for et uvettig salg av Ullevålstomten imøtegås av stadig sterkere krefter, og planene for et nytt Gaustad sykehus er avslørt som lite gjennomførbare. En strek i regningen må det ha vært at styret ikke så en eneste gnager under byens eldste hospital.

At styreformann Svein Gjedrem og adm. dir. Cathrine Lofthus finner det klokt å bruke styremedlemmenes tid på den slags, får stå for deres regning. Men vi minner om at det er skattebetalernes penger som dekker styrehonorarene.

Det er for øvrig anslått at hovedstaden huser om lag 90 000 rotter. De finnes i kirker, hoteller, sykehus, boligblokker og over alt i byen. Når styret på sin underjordiske befaring ikke møtte en eneste gnager, var det kanskje helt tilfeldig at ferden gikk forbi Ullevåls laboratorier, der duften av forskningsdyr siver ut i gangene?

Kan det være at ledelsen i HSØ nå er gått tom for gode argumenter og strekker seg langt for å finne noen vikarierende?

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.