DEBATT

Debatt: Helse Sør-Øst

Interessert i rotter, Helse Sør-Øst?

Bruker ledelsen i Helse Sør-Øst tvilsomme metoder for å svekke Ullevåltomtens potensial som framtidas sykehus?

LUCIA-TOG: Artikkelforfatteren Lise Askvik (t.h.) har engasjert seg for å stoppe planene for Oslo-sykehusene. Her i felles Luciatog og fakkelmarkering sammen med nestleder i Helsepartiet, Lene Haug (t.v) og leder i Oslo legeforening, Kristin Hovland i desember i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
LUCIA-TOG: Artikkelforfatteren Lise Askvik (t.h.) har engasjert seg for å stoppe planene for Oslo-sykehusene. Her i felles Luciatog og fakkelmarkering sammen med nestleder i Helsepartiet, Lene Haug (t.v) og leder i Oslo legeforening, Kristin Hovland i desember i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg undres på hvorfor ledelsen i Helse Sør-Øst nylig tok med hele styret på befaring i de mørkeste kjellere på de eldste og dårligste byggene ved Ullevål sykehus - mens de konsekvent unngikk alle nye og fine bygg - om det ikke var for å svekke sykehusets omdømme. Var denne rottesafarien et forsøk på å redde myten om «Ullevåls elendige tilstand», som de har brukt mange år på å bygge opp? I så fall har jeg forståelse for behovet.

Planene for et uvettig salg av Ullevålstomten imøtegås av stadig sterkere krefter, og planene for et nytt Gaustad sykehus er avslørt som lite gjennomførbare. En strek i regningen må det ha vært at styret ikke så en eneste gnager under byens eldste hospital.

At styreformann Svein Gjedrem og adm. dir. Cathrine Lofthus finner det klokt å bruke styremedlemmenes tid på den slags, får stå for deres regning. Men vi minner om at det er skattebetalernes penger som dekker styrehonorarene.

Det er for øvrig anslått at hovedstaden huser om lag 90 000 rotter. De finnes i kirker, hoteller, sykehus, boligblokker og over alt i byen. Når styret på sin underjordiske befaring ikke møtte en eneste gnager, var det kanskje helt tilfeldig at ferden gikk forbi Ullevåls laboratorier, der duften av forskningsdyr siver ut i gangene?

Kan det være at ledelsen i HSØ nå er gått tom for gode argumenter og strekker seg langt for å finne noen vikarierende?

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer