NRK:

Intern misnøye i NRK

NRK-ansatte rammes av ulik praksis. Det fører til store forskjeller. Mens mange kan takke ja til innbringende eksterne oppdrag, må ansatte i Sporten og Nyhetene takke nei til flere tilbud.

ULIK PRAKSIS: NRK-profiler rammes av ulik praksis avhengig av hvilken redaksjon de hører hjemme i. Mens mange av de største profilene står fritt til å ta på seg eksterne oppdrag, må andre takke nei. Om profilen er fast ansatt eller går på kontrakt er også avgjørende. Foto: Vidar Ruud / NTB
ULIK PRAKSIS: NRK-profiler rammes av ulik praksis avhengig av hvilken redaksjon de hører hjemme i. Mens mange av de største profilene står fritt til å ta på seg eksterne oppdrag, må andre takke nei. Om profilen er fast ansatt eller går på kontrakt er også avgjørende. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NRK-kjendiser er ofte å se i ulike programmer på andre kanaler eller som konferansierer ved ulike arrangementer – noe som kan fungere som en lukrativ inntektskilde, og en gylden mulighet til å utvikle karrieren.

Men ikke alle NRK-profiler har denne muligheten. Fast ansatte i NRK Nyheter og NRK Sport, har begrensede muligheter sammenliknet med kollegaer i NRK Underholdning, til å ta oppdrag utenfor NRK-jobben – selv om tilbudene renner inn.

Dagbladet vet at tematikken har vært en diskusjon internt den siste tiden, og at en rekke profiler, spesielt i nyhetsavdelingen, reagerer på denne ulike praksisen. Dagbladet har snakket med flere titalls NRK-ansatte, men ingen ønsker å kommentere saken åpent, og mener diskusjonen bør holdes internt.

Flere store profiler stiller spørsmål ved de tilsynelatende store forskjellene mellom hva faste ansatte i nyhetene og i eksempelvis underholdningsavdelingen får lov til å gjøre, av oppdrag utenfor jobb. Eksempel på dette kan være deltakelse i ulike realityprogrammer, foredrag og konferansiervirksomhet.

Flere av profilene Dagbladet har vært i kontakt med, mener at de går glipp av muligheter til å utvikle seg profesjonelt, ved å måtte takke nei til spennende arbeidsoppdrag hver eneste uke. Samtidig reageres det på ulik praksis mellom faste ansatte og de som går på kontrakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer