NRK:

Intern misnøye i NRK

NRK-ansatte rammes av ulik praksis. Det fører til store forskjeller. Mens mange kan takke ja til innbringende eksterne oppdrag, må ansatte i Sporten og Nyhetene takke nei til flere tilbud.

ULIK PRAKSIS: NRK-profiler rammes av ulik praksis avhengig av hvilken redaksjon de hører hjemme i. Mens mange av de største profilene står fritt til å ta på seg eksterne oppdrag, må andre takke nei. Om profilen er fast ansatt eller går på kontrakt er også avgjørende. Foto: Vidar Ruud / NTB
ULIK PRAKSIS: NRK-profiler rammes av ulik praksis avhengig av hvilken redaksjon de hører hjemme i. Mens mange av de største profilene står fritt til å ta på seg eksterne oppdrag, må andre takke nei. Om profilen er fast ansatt eller går på kontrakt er også avgjørende. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NRK-kjendiser er ofte å se i ulike programmer på andre kanaler eller som konferansierer ved ulike arrangementer – noe som kan fungere som en lukrativ inntektskilde, og en gylden mulighet til å utvikle karrieren.

Men ikke alle NRK-profiler har denne muligheten. Fast ansatte i NRK Nyheter og NRK Sport, har begrensede muligheter sammenliknet med kollegaer i NRK Underholdning, til å ta oppdrag utenfor NRK-jobben – selv om tilbudene renner inn.

Dagbladet vet at tematikken har vært en diskusjon internt den siste tiden, og at en rekke profiler, spesielt i nyhetsavdelingen, reagerer på denne ulike praksisen. Dagbladet har snakket med flere titalls NRK-ansatte, men ingen ønsker å kommentere saken åpent, og mener diskusjonen bør holdes internt.

Flere store profiler stiller spørsmål ved de tilsynelatende store forskjellene mellom hva faste ansatte i nyhetene og i eksempelvis underholdningsavdelingen får lov til å gjøre, av oppdrag utenfor jobb. Eksempel på dette kan være deltakelse i ulike realityprogrammer, foredrag og konferansiervirksomhet.

Flere av profilene Dagbladet har vært i kontakt med, mener at de går glipp av muligheter til å utvikle seg profesjonelt, ved å måtte takke nei til spennende arbeidsoppdrag hver eneste uke. Samtidig reageres det på ulik praksis mellom faste ansatte og de som går på kontrakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.