Visjon Norge

Intern splid om «coronapastor»

En bidragsyter i Visjon Norge tar avstand fra den omstridte TV-sendingen i et Facebook-innlegg.

SJOKKERER: Den konservative kristne TV-kanalen Visjon Norge sjokkerte forrige uke med en innsamlingssending hvor de fortalte seerne at de kan donere penger for å beskytte seg mot coronaviruset. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det kjent at den konservative kristne kanalen TV Visjon Norge holdt en innsamlingssending der de fortalte seerne at de kunne betale for å beskytte seg mot coronaviruset. I tillegg hevdet de at foreldre kan beskytte barna sine mot smitten dersom de donerer 2020 kroner til Visjon Norge.

Sendingen vekket sterke reaksjoner hos mange, og har skapt splittelse i det norske kirkemiljøet. «Grov utnyttelse av sårbare mennesker», mente Oslo-pastor Erik Andreassen, og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) gikk også hardt ut mot kanalen:

- Å utnytte mennesker på denne måten er helt forkastelig! Som kristen blir jeg utrolig skuffet når medtroende opererer på denne måten, skrev han i en e-post til Dagbladet.

Nå viser det seg at sendingen også har skapt uenighet innad i kanalen. Dagbladet har sett et Facebook-innlegg skrevet av en av kanalens sentrale bidragsytere, hvor det framgår at den aktuelle Visjon Norge-sendingen er kilde til intern splid.

Forfatteren av innlegget skriver at Visjon Norge avviser at man kan betale for frelse, og at han tar avstand fra påstandene i programmet. Videre skriver han at de tror på at Gud kan gi beskyttelse, men ikke at det går an å betale for det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer