TALENTFULL: I juryens begrunnelse blir Jakob Oftebro presentert som en eksepsjonelt, karismatisk skuespiller. Her sammen med Iben Akerlie som han spiller mot i Victoria. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TALENTFULL: I juryens begrunnelse blir Jakob Oftebro presentert som en eksepsjonelt, karismatisk skuespiller. Her sammen med Iben Akerlie som han spiller mot i Victoria. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Internasjonal filmfestival satser på Jakob Oftebro

I celebert selskap med Daniel Craig og tidligere Oscar-vinner.

- Det er utrolig gøy å bli valgt ut. Og jeg er skikkelig beæret over å få lov til å være med. Det sier Jakob Oftebro i en pressemelding etter at det i dag ble klart at han er en av de ti utvalgte som blir presentert som som Shooting Star under neste års filmfestival i Berlin.

- Beundringsverdig bredde Hvert år plukker European Film Promotion ut ti lovende skuespillere fra hele Europa. Disse blir presentert internasjonalt under festivalen og hjelpes til å bygge et nettverk. Det hele gjøres i håp om å skape en internasjonal karriere.

Det var Side2 som først omtalte saken

Opplegget foregår over tre dager, med både møter med casting-agenter og filmskapere, gallafester og fotosessions.

Høydepunktet er utdelingen av «Shooting Stars Award», hvor alle de ti utvalgte skuespillerne får pris.

«Jakob er en eksepsjonelt karismatisk ung skuespiller. Han er en fryd som den romantiske mannlige hovedrollen i adapsjonen av Knut Hamsuns Victoria, samtidig som han viser beundringsverdig bredde i de andre filmene juryen så. Vi er sikre på at Jakob har en stor karriere foran seg,» skriver juryen.

James Bond Den unge skuespilleren har allerede rukket å skaffe seg en solid CV både i Norge og Skandinavia etter filmer som «Kon-Tiki», «Victoria» og «Reisen til Julestjernen» og TV-roller i både «Lilyhammer», «Broen» og «Erobreren» .

Festivalen finner sted fra 8. til 10. februar 2014.

Tidligere norske Shooting Stars inkluderer Anders Baasmo Christiansen, Nicolai Cleve Broch, Ane Dahl Torp, Trond Espen Seim, Aksel Hennie, Maria Bonnevie, Kristoffer Joner, Gørild Mauseth og Anneke von der Lippe.

Av internasjonale stjerner har både tidligere James Bond-skuespiller, Daniel Craig og Oscar-vinner Rachel Weisz deltatt vært Shooting Stars under den tyske filmfestivalen.

For å bli nominert til Shooting Star setter juryen krav om at skuespilleren må være under 35 år, være godt kjente i hjemlandet og ha spilt i minst en publikumssuksess.