HEDRET: Dagbladet Magasinets reportasjeserie «Gutten i plastposen», skrevet av journalist Bernt Jakob Oksnes, har fått betydelig internasjonal heder. Faksimile: Dagbladet Magasinet
HEDRET: Dagbladet Magasinets reportasjeserie «Gutten i plastposen», skrevet av journalist Bernt Jakob Oksnes, har fått betydelig internasjonal heder. Faksimile: Dagbladet MagasinetVis mer

Internasjonal prestisjepris til Dagbladet

«Gutten i plastposen» slo The Guardian og BBC.

(Dagbladet): Dagbladet Magasinets reportasjeserie «Gutten i plastposen» har vunnet publikumsprisen i kategorien «Best Writing - Editorial» (best skrevne redaksjonelle verk) i den internasjonale konkurransen Lovie Awards, som rangerer innhold publisert på nett fra europeiske aktører.

50 000 stemte

50 000 har stemt i publikumskategorien, hvor altså journalist Bernt Jakob Oksnes' reportasje i ni deler tok førsteplassen, foran svære internasjonale konkurrenter som The Guardian og BBC.

FORFATTER: Dagbladets journalist Bernt Jakob Oksnes (44) hadde ideen til og skrev «Gutten i plastposen». Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
FORFATTER: Dagbladets journalist Bernt Jakob Oksnes (44) hadde ideen til og skrev «Gutten i plastposen». Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

- Jeg er svært ydmyk og lykkelig, både på egne vegne, Dagbladet og Magasinets vegne. Bare det å være nominert i det selskapet var stort i seg selv, sier en lykkelig og stolt Oksnes.

I utgangspunktet hadde han små forhåpninger om en pris, siden «Gutten i plastposen» er en enkeltstående reportasjeserie og f.eks. The Guardian stilte med sin samlede nettproduksjon hittil i 2017.

- Det er veldig stas at publikum ute i verden verdsetter god, gammeldags historiefortelling. Det er en universell og utrolig historie vi har hatt æren og gleden av å fortelle, sier journalisten.

«Gutten i plastposen» nøster opp mysteriet som starter med funnet av en guttebaby på Vestre Aker kirkegård i Oslo i 1991. 25 år seinere fører sporet til Filippinene.

Tok sølv

Lovie Awards deles ut av The International Academy of Digital Arts and Sciences, et nettverk av 2000 framstående aktører i den internasjonale medieindustrien, og har både en publikums- og en jurydel. Som en ekstra fjær i hatten fikk «Gutten i plastposen» juryens sølvpris i tillegg til å vinne publikumsprisen.

«The Boy in the Plastic Bag», som den oversatte reportasjeserien heter, har for øvrig fått betydelig internasjonal heder også i andre kåringer. Seinest i går ble den tildelt sølvplassen i World Digital Media Awards, som ble utdelt i Berlin i går, i klassen «Best Innovation New Product». Artikkelens multimediale løsning trekkes fram: «Fremragende bruk av video, bilder og tekst», heter det fra juryen.

Nettsaken - den norske og engelskspråklige versjonen til sammen - har til sammen hatt 3,4 millioner visninger, med over 1,1 millioner brukere. Magasinets redaktør Karine Østtveit er svært godt fornøyd med anerkjennelsen, ikke minst sett i lys av at «Våtdraktmysteriet» i fjor dro i land en rekke priser nasjonalt og internasjonalt.

- Vi er veldig stolte av dette! Det er utrolig stas med den internasjonale anerkjennelsen Dagbladet Magasinet har oppnådd de siste åra, med flere saker på listene over verdens beste featuresaker. For oss handler det om å gi leserne helgas største leseopplevelse hver eneste helg, og oppmerksomhet som dette er selvfølgelig motiverende for hele redaksjonen, sier Østtveit.