Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Internasjonal Reporter-pris til Dagbladet

- Dagbladets team klarte det politiet i flere land ikke greide, nemlig å løse mysteriet.

VANT PRESTISJEPRIS: Anders Fjellberg, Tomm W. Christiansen, Hampus Lundgren og Anders Wiik fra Dagbladet vant Internasjonal Reporters journalistpris for reportasjen «Våtdraktmysteriet». Foto: Gard L. Michalsen
VANT PRESTISJEPRIS: Anders Fjellberg, Tomm W. Christiansen, Hampus Lundgren og Anders Wiik fra Dagbladet vant Internasjonal Reporters journalistpris for reportasjen «Våtdraktmysteriet». Foto: Gard L. Michalsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NTB / Dagbladet: Anders Fjellberg, Tomm W. Christiansen, Hampus Lundgren og Anders Wiik fra Dagbladet vant Internasjonal Reporters journalistpris for reportasjen «Våtdraktmysteriet».

Reportasjen i flere deler kan du lese i sin helhet her. 

- Det er en veldig stor ære for meg, Tomm og de andre som var med å jobbe på «Våtdraktmysteriet», å motta denne prisen. Det betyr mye for oss. I tillegg er det en stor inspirasjon til å fortsette å reise ut og fortelle historier som vi mener er viktig at kommer fram. Flyktningsituasjonen er en av de viktigste sakene i vår tid, sier Anders Fjellberg til Dagbladet. 

Prisen ble delt ut under SKUP-konferansen i Tønsberg lørdag kveld.

- Detektivarbeid av ypperste klasse Dagbladet-reportasjen avslører sammenhengen mellom to likfunn, ett på Lista i Norge og det andre i Nederland. Historien nøster opp i de tragiske skjebnene til to flyktninger som ble funnet døde i hver sin våtdrakt kjøpt i den franske byen Calais ved den engelske kanal.

Juryen beskriver journalistikken som detektivarbeid av ypperste klasse, som i tillegg er fortalt spennende, effektivt og med stor medmenneskelighet.

- Dagbladets team klarte det politiet i flere land ikke greide, nemlig å løse mysteriet. De reiste Europa på kryss og tvers, tok DNA-prøver av seks ulike personer i fire land på to kontinenter, krysskombinerte teorier og kunne til slutt fortelle de tragiske historiene, heter det i begrunnelsen.

Gått verden rundt Dagbladet Magasinet-journalist Anders Fjellberg mente det måtte finnes en større historie bak nyheten om to mystiske våtdraktfunn, gjort med 67 dagers mellomrom i Nederland og Norge i fjor vinter. 

Resultatet ble til saken« Våtdraktmysteriet», og et omfattende visuelt prosjekt laget av Dagbladets Anders Wiik, på nett.

Siden har saken blitt omtalt i store medier over hele verden

Saken er solgt til nederlandske NRC, belgiske De Standard og britiske New Statesman. Medier i Frankrike og Australia har omtalt saken, og den ble toppanbefaling på Longreads.com, anbefalt av Longform.org, og plukket ut blant ukas beste longreads i verden av The Daily Beast - sammen med saker fra The New York Times Magazine, The New Yorker, Politico og Bloomberg.

Hele 42 bidrag var nominerte til journalistprisen for 2016, noe som er ny rekord.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!