«Valkyrien» og Walter Presents

Internasjonal serieguru hyller norske tv-serier: - Tida da Sverige og Danmark ledet an er over

Som research til sin egen strømmetjeneste, Walter Presents, så Walter Iuzzolino 3500 timer med tv-serier. «Valkyrien» er en av favorittene.

ivrig ANMELDER: Waltter Luzzolino fra Walter presents har tatt for seg den norske NRK-serien Valkyrien i et av sine siste innslag. - Hvis du bare skal se ett program i år, pass på at det blir dette, sier han avslutningsvis. Video: Walter Presents / Channel4 Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Norsk tv-drama er helt utrolig om dagen. Før var kanskje inntrykket at Sverige og Danmark ledet an, men den tida er definitivt over, sier Walter Iuzzolino til Dagbladet.

Italieneren startet opprinnelig karrieren som tv-produsent, men har de siste åra slått seg opp med sitt eget tv-kuratorkonsept i Storbritannia.

Se klippet hvor Iuzzolini hyller serien øverst i saken.

Ivrig dramafan

Iuzzolino står bak strømmetjenesten Walter Presents. I samarbeid med britiske Channel 4 presenterer det han mener er de beste dramaseriene fra hele verden. Denne våren er det duket for engelsk premiere på NRK-suksessen «Valkyrien», en serie Iuzzolino er over seg av begeistring for.

Sven Nordin og Pål Sverre Hagen har to av hovedrollen i serien hvor legen Ravn og dommedagsprofeten Leif setter opp en ulovlig klinikk nedlagte Valkyrien stasjon under bakken i Oslo. Godt over 900 000 nordmenn så premieren 1. januar.

Valkyrien høster også anerkjennelse internasjonalt, og som VG tidligere har omtalt kjøpte Channel 4 rettighetene til «Valkyrien» før den var ferdig klippet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer