Internett-furore over Hurtigruten

Her er «minutt for minutt»-parodiene.

PARODIERT: NRKs sendinger «Hurtigruten - minutt for minutt» har blitt en farsott på internett, og har nå fått flere parodier.
PARODIERT: NRKs sendinger «Hurtigruten - minutt for minutt» har blitt en farsott på internett, og har nå fått flere parodier. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRKs sendinger «Hurtigruten - minutt for minutt» engasjerer.

Langs ruten møter folk feststemt opp på brygge og kai for å hilse båten velkommen. Seertallene har nådd 1,3 millioner, og både kaptein og passasjerer har fått seg en litt annerledes opplevelse enn det som er vanlig for Hurtigruten.

Kapteinen om bord på MS «Nordnorge», Geir Arne Johannessen, hadde ikke forventet så mye oppmerksomhet.  

- Det har absolutt vært en folkefest. Det er fantastisk å se at folk stiller opp til alle døgnets tider og at både små og store er med på å hedre oss.

Så populært har det blitt å følge ferden tett på, at småbåtfolket krysser rett foran skipet. For å holde dem på god nok avstand har redningsskøyta «Det Norske Veritas» vært nødt til å bruke vannkanon.

- Da vi kjørte ut fra Stamsund brukte jeg bevisst vannkanonen for at ikke båtene skulle legge seg rett foran oss og Hurtigruten, sier skipper Magne Vykten til NRK.no.

Men det er ikke bare i det fysiske rom begeistringen setter spor. På internett har Hurtigrutens ferd og TV-sendingene lenge vært en het potet.

Nå har det dukket opp flere parodier av «minutt for minutt»-formatet.

I denne videoen kan man hente en inspirert seers ferd for å hente posten. Og selv om postkassen viser seg å være tom, er ikke det noen grunn til å ikke legge resultatet ut på YouTube.

Satirebloggen Opplysningskontoret har laget en minutt for minutt-video av 37 bussens ferd gjennom Oslos gater.

En annen har laget sin egen sending fra en kjøretur mellom Kotsøy til Trondheim.

Tidens Krav har publisert en video av sundbåten Rapps ferd «sekund for sekund».

Bergensavisen har bestemt seg for å lage sin egen sending av ferden til den lille ferjen «Beffen», som tar passasjerer over Vågen i Bergen omtrent 50 ganger daglig. Ordfører og buekorps vil være til stede klokken 12 i dag da seilasen dokumenteres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer