Internett kroppspresser oss. Hva gjør vi når vi ikke lenger klarer å logge av?

Normalt er det nye latterlig.

Internett kroppspresser oss. Hva gjør vi når vi ikke lenger klarer å logge av?
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg vokste opp med en feit Bond. Det vil si: Jeg gjorde selvfølgelig ikke det; det har aldri eksistert en feit James Bond, men folk påstår det. På Internett gjør man seg morsom på bekostning av kroppen til Roger Moore. Da han debuterte i rollen i 1973, var han en alminnelig slank 46-åring, slik de så ut den gang, med underhudsfett, selv i actionroller. Når den samme kroppen noen generasjoner etter fungerer som punchline, sier det noe om hvor mye høyere krav vi nå stiller til hverandre og oss selv.

Kroppen min gjør fortsatt det meste av det jeg ber den om, men det hadde vært kjekt å få på seg buksene jeg kjøpte for fem år siden, og som jeg ikke har fått meg til å kaste. Det fins klare grenser for hva jeg er villig til å gjøre for å gå ned de kiloene, og jeg anser ikke kroppen som en fiende som må overvinnes. Der er jeg lykkelig fri for de tankene som plager mange yngre mennesker og særlig unge kvinner, de som tyner seg selv med andres forestillinger om perfeksjon. De som streber etter en kropp som en ikke kan oppnå gjennom et helt vanlig liv med helt vanlig sunn mat, og et ansikt bare en kirurg kan lage.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer