Internett-politi

Her sitter Norges Internett-politimester. Jurist Inger Elise Mey i Tono og den digitale roboten MusicBot overvåker nettet og slår ned på nettpirater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Platebransjen og musikere taper i år millionbeløp på ulovlig bruk av musikk på Internett, sier hun til Dagbladet.

Både komponist- og rettighetsorganisasjonen Tono og platebransjens paraplyorganisasjon IFPI intensiverer overvåkingen av Internett.

- Omfanget av internettbrukere som legger ut musikk ulovlig har eksplodert. Det samme gjelder for dem som laster musikk ned og brenner sine egne cd-er, forteller Inger Elise Mey. Hun får støtte av Sæmund Fiskvik i IFPI.

Digital detektiv

For ett år siden var det datanerder og studenter - med andre ord en liten gruppe - som la ut og kopierte musikk ulovlig på Internett. Siden pc-er og Internett er blitt allemannseie, ser dette ut til å ha blitt en folkesport.

Mey og Fiskevik er ikke i tvil: - Dette har tatt helt av.

Sammen jakter de på nettpirater. Den digitale detektiven MusicBot overvåker nettet og leter opp ulovlige musikkfiler og linker.

- Vi har lagt ned mange slike sider. Foreløpig har vi ikke gått til politianmeldelse, men gjort de ansvarlige oppmerksom på den straffbare handlingen og truet med rettslige skritt, sier Mey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer